A svéd rendőrség már vizsgálja is Semjén vadászatát

DBZOL20180215014
2018.03.23. 18:05

Megérkezett a svéd rendőrséghez a feljelentés Semjén szarvasvadászata ügyében, előzetes, vizsgálati szakaszban van a nyomozás, közölte az észak-svédországi Västerbotten rendőrségének sajtósa, Tina Häggmark. A 444.hu a Norran nevű svéd lap beszámolója alapján azt írja, hogy jelenleg lopás gyanújával vizsgálódnak.

Mint arról beszámoltunk, míg Semjén Zsolt szerint teljesen rendben van, hogy a közbeszerzéseken nyerő Farkas József luxusvadászatokat szervez és fizet neki, addig már a svéd média is felkapta a fejét a rendhagyó, és nagy port kavart helikopteres vadászatra. 

Az Aftonbladetnél csütörtökön jelentkezett Niklas Johnsson, aki azt állítja, hogy övé volt a kilőtt rénszarvas, miután a lap pár órával korábban közölt egy cikket a kilőtt állatról. A férfi és apja, Tobias is azt mondta, hogy a füljelző alapján egyértelműen beazonosítható, hogy az ő állományából került ki az a szarvas, amit Semjén Zsolt kilőtt, majd helikopterrel elszállíttatott. Niklas Jonsson közölte, hogy feljelentést tesz a rendőrségen.

(Borítókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes trófeákat néz. MTI Fotó: Balogh Zoltán)