Valér
-2 °C
0 °C

HVG: Lázár nem írt be a vagyonnyilatkozatába egy 1,7 milliós EU-s támogatást

2018.03.23. 17:04

Lázár János 1,7 millió forintot kapott tavaly az Európai Unió agráralapjából a nyilvános adatbázis szerint, de ezt a támogatást nem tüntette fel a vagyonbevallásában, írja a HVG.

Az államkincstár agrártámogatásokat nyilvántartó adatbázisa szerint a Miniszterelnökség vezetője uniós forrásból 1 millió 200 ezer, nemzeti forrásból pedig 212 ezret forintot kapott erdőszerkezet átalakítására, további 276 ezer forintot pedig az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból területalapú támogatásként. A lap megkérdezte Lázár Jánost is, de a politikus egyelőre nem válaszolt a kérdésekre.

A lap azt írja, Lázár beírt ugyan egy évi 3 millió forintos, erdőgazdálkodásból származó bevételt a vagyonnyilatkozatába, de mivel azt már a 2016-os bevallásában is szerepeltette, miközben 2017 előtt nem kapott uniós támogatást, aligha valószínű, hogy ebbe a 3 millió forintos tételbe értette volna bele a brüsszeli forrásokat.

A nyilvántartás szerint egyébként nemcsak Lázár János, de édesapja és édesanyja is kapott uniós támogatást. Előbbi 126 ezer forintot, utóbbi 7,41 millió forintot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!