Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eddig 2 millió forint adomány érkezett a diáktüntetők bírságára

2018.03.27. 20:02

Negyven diák büntetésének megfelelő összeget, azaz 2 millió forintot gyűjtött össze a Diákvagyok Mozgalom pár nap alatt, áll a keddi közleményükben.

Mi is megírtuk, hogy szabálysértési ügyben kapott idézést a rendőrségtől a február 23-i diáktüntetés néhány résztvevője, akik a demonstráció hivatalos lezárása után még vonultak az utcákon és folytatták a tüntetést. Az egyik diákot a KRESZ megsértése miatt akarják meghallgatni a rendőrségen, és ezzel nincs egyedül. Egy másik olvasónk pedig már meg is kapta a BRFK határozatát: 50 ezer forintra büntették a KRESZ gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályának megsértése miatt.

A közlemény megemlíti, hogy a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet is kiállt a diákok mellett, így fellebbezések is fognak indulni. Ezeknél a büntetések mérséklése lesz a cél, a TASZ jogászai szerint azok teljes eltörlésére nem lehet számítani.