Olivér
5 °C
8 °C

A Magyar Autóklub szerint tarthatatlanok az M1-es körüli állapotok

2018.03.29. 15:30

Soron kívül tárgyalta a Magyar Autóklub Országos Elnöksége az M1 autópálya burkolatával kapcsolatos problémákat, írja közleményében a szervezet. 

Az autópálya burkolatának minősége katasztrofális, erről forgattunk videót is:

A kormányzat leghamarabb csak 2021-ben fog komolyabb összegeket az út javítására, bővítésére fordítani. Az autóklub szerint „nem vitatható, hogy a burkolatjavítási munkák elkerülhetetlenek és nem halaszthatóak”. 

A MAK feltétlenül szükségesnek tartja: többlet kivitelezői kapacitás bevonását, a rendszeres, több műszakban történő folyamatos munkavégzés megszervezését, beleértve az éjszakai és hétvégi műszak alkalmazását, a kamionforgalom ésszerű korlátozását, a forgalomszervezés és -terelés felülvizsgálatát, ésszerűsítését, a lezárások, sebességkorlátozások szükségességének folyamatos ellenőrzését és munkavégzés hiányában azok azonnali feloldását.

Mivel jelenleg gyakorlatilag egy sávban halad a forgalom sok helyen a kátyúzási és útjavítási munkák miatt, jelentősek a torlódások. A MAK szerint meg kellene nézni "a leállósáv igénybevételi lehetőségének vizsgálatát, a rendőrség és a közútkezelők személyes jelenlétének növelését."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?