Kiakadtak a németek a belügyminiszter stábján

2018.03.29. 23:26

Bemutatta kabinetjét a hivatalba lépő német kormány belügyminisztere, a keresztényszocialista Horst Seehofer. A közösségi médiában azonnal nekiestek, mert a fotón látható öltönyös, középkorú, fehér férfiak gyülekezete érzéketlen és elavult szemléletet tükröz, a "sokszínűséget" legfeljebb a három világosabb öltöny képviseli. 

bmi-leitung
Fotó: BMI

A kritikák hatására a fotó gyorsan eltűnt a minisztérium honlapjáról, de már késő volt, úgyhogy később visszatették, és hogy a pr-katasztrófa teljes legyen, letagadták, hogy levették volna: mindössze annyi történt, hogy publikálták, "depublikálták", majd ismét publikálták – mondta egy minisztériumi szóvivő a DPA hírügynökségnek.

Egyébként a belügy mellett a német gazdasági, a közlekedési és az agrártárca vezetésében sincs nő. Na de ott van viszont mindjárt Angela Merkel kancellár, de az agrárminiszter is nő.

A kérdés már csak az, hogy mit szólunk mi, magyarok. A kormány fotója fotó 2014-es, vannak rajta nem kormánytag közjogi méltóságok is, meg volt pár személycsere, egy dolog azonban nem változott: nő azóta sem vezetett minisztériumot Magyarországon.

(via thelocal)