Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Széllel, záporokkal jön a húsvét

2018.03.29. 12:54 Módosítva: 2018-03-29 12:56:17

Nem jósul túl vidám időt az Időkép a húsvéti hosszú hétvégére. Már a csütörtöki, esős, sötét időjárásból láthatjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk. 

idokep
Fotó: Időkép.hu

Péntek hajnalban még eshet az eső, foltokban pára, köd alakulhat. Délután kell számítani záporokra, a Dunántúlon és a középső országrészben zivatarokra is, apró szemű jég és erősebb széllökések is kísérhetik. Nyugaton, északnyugaton élénk lesz a déli szél. Enyhe hajnal után 10-20 fokot mérhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Szombaton sok helyen várható eső, zápor, többfelé zivatar is kialakulhat. Erőssé, néhol viharossá fokozódhat a déli szél. Délután 15-21 fokot mérhetünk - írja az Időkép. 

Húsvét vasárnapra egy hidegfront hozhat további esőt, záporokat, délnyugaton egy-egy zivatar is lehet. Az északnyugatira forduló szél több helyen viharos lesz. A maximumok 8-14 fok között alakulnak. Az esős tájakon gyorsan hűl majd a levegő.

Hétfőn 9-15 fokos értékek mellett szeles de szárazabb idő ígérkezik.