11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 1
Mexikó 0

Nem vizsgálták meg a beteget a Honvédkórházban, másnap meghalt

2018.03.30. 09:14

Vérmérgezés gyanújával küldött be a Honvédkórház sürgősségi osztályára egy beteget egy pestújhelyi háziorvos, de a 79 éves asszonyt hazaküldték. Amikor másodszor is visszakerült a kórházba, már nem tudtak segíteni rajta - tudta meg az RTL Klub.

A betegnek krónikus sebei voltak, amiket a háziorvos kezelt, egyik reggel zavartan ébredt, kihívták az ügyeletet. A háziorvos az RTL Híradójában azt mondta, hogy szerinte nem elég körültekintően vizsgálták meg a Honvédban, és bemutatta azt az ambuláns lapot, ami szerint a beteget fél óra után hazaküldték, és beleírták, hogy szakmaiatlan volt a beutalás. A nő másnap ébreszthetetlen állapotba került, a mentők visszaszállították a kórházba, ahol a beteg az intenzív kezelés ellenére meghalt. A háziorvos szerint egy egyszerű vérképből lehetett volna látni, hogy vérmérgezése van az asszonynak. 

A háziorvos ki szerette volna vizsgáltatni, hogy megfelelően látták-e el az asszonyt, de azt mondták neki, hogy nincs joga betekinteni a kórházi adatokba. Az RTL-nek nyilatkozó jogász szerint lett volna joga hozzá.   • Hírek
  • Bankszámla