Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem vizsgálták meg a beteget a Honvédkórházban, másnap meghalt

2018.03.30. 09:14

Vérmérgezés gyanújával küldött be a Honvédkórház sürgősségi osztályára egy beteget egy pestújhelyi háziorvos, de a 79 éves asszonyt hazaküldték. Amikor másodszor is visszakerült a kórházba, már nem tudtak segíteni rajta - tudta meg az RTL Klub.

A betegnek krónikus sebei voltak, amiket a háziorvos kezelt, egyik reggel zavartan ébredt, kihívták az ügyeletet. A háziorvos az RTL Híradójában azt mondta, hogy szerinte nem elég körültekintően vizsgálták meg a Honvédban, és bemutatta azt az ambuláns lapot, ami szerint a beteget fél óra után hazaküldték, és beleírták, hogy szakmaiatlan volt a beutalás. A nő másnap ébreszthetetlen állapotba került, a mentők visszaszállították a kórházba, ahol a beteg az intenzív kezelés ellenére meghalt. A háziorvos szerint egy egyszerű vérképből lehetett volna látni, hogy vérmérgezése van az asszonynak. 

A háziorvos ki szerette volna vizsgáltatni, hogy megfelelően látták-e el az asszonyt, de azt mondták neki, hogy nincs joga betekinteni a kórházi adatokba. Az RTL-nek nyilatkozó jogász szerint lett volna joga hozzá.