Orbánt fotózták, kivezették őket a felcsúti stadionból

2018.03.31. 21:39 Módosítva: 2018.03.31. 21:54

Jegyet vettek és elmentek a felcsúti Panco Arénába a Videoton-Puskás Akadémia meccsre  a 444.hu újságírói, akiket miután fotózni kezdték a VIP-páholyban ülőket, a biztonsági őrök kivezettek a stadionból.

A meccsen pár százan voltak. A VIP-részben Mészáros Lőrincet lehetett látni, ahogy hosszasan beszélget Hernádi Zsolttal, a Mol vezérével.  Orbán Viktor később érkezett meg a stadion melletti házából, ahol mint a közrádióban bejelentette, a szombat délutánt sonkafőzéssel töltötte. 

A lap fotósa teleobjektívvel fényképeket készített a VIP-páholy vendégeiről, de elég hamar megjelent mellette a stadion egyik biztonsági embere. Ő azt mondta:  leszóltak neki fentről, hogy a stadion lelátójáról nem lehet fotózni rendes géppel, csak mobillal, és ezzel megsértik a házirendet.

Az újságírók azt kérték, hogy mutassák már meg nekik, hol szerepel ez a tiltás a házirendben. Erre megjelent egy másik biztonsági ember, aki azt kérte az újságíróktól, hogy kövessék őt, a házirend ugyanis a stadionon kívül van kifüggesztve. 

Kimentek. A biztonsági ember eltűnt, az újságírók ezért a kint ácsorgó őröktől próbálták megtudakolni, hol olvasható  a házirendben a fotózást tiltó rész, de ilyet végül nem találtak: a z égvilágon semmilyen szabályt nem sért, ha valaki fotókat készít egy meccsen, ami egy nyilvános esemény.

A házirend kis piktogrammokkal három dolgot viszont tényleg tilt: a sarló és kalapács használatát, a lopást (nem egy forint, hanem egy dollárjellel), és van egy áthúzott tábla "aktuálpolitika" felirattal is.  

A második helyezett Videoton és a kiesés ellen küzdő Puskás Akadémia közötti meccs végeredménye egyébként 0-0 lett.