Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Benn rekedt egy busz a Dunában

2018.04.01. 23:06

Vasárnap este benn rekedt a Dunában a River Ride úszó busza. A cég budapesti városnéző túrákat szervez a különleges kétéltű járművel, aminek fénypontja, amikor a busz egy szakaszon belemegy a Dunába, és városnéző hajóként funkcionál.

A 2009 óta működő szolgáltatás a weboldalán azzal hirdeti magát, hogy

Sokak szerint a legnagyobb előnyünk, hogy be tudunk menni a Dunába. Szerintünk az fontosabb, hogy ki is tudunk jönni belőle.

Ironikus módon most éppen az volt a gond, hogy a jármű nem tudott kijönni a vízből. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eset a 13. kerületben, a Dráva utca végénél lévő feljárónál történt. A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók három utast segítettek a partra. Az elsődleges információk szerint során senki nem sérült meg, az esetet valószínűleg műszaki hiba okozta.

Frissítés: Az érintett cég vezetője megírta, hogy szerinte nem történt műszaki hiba, és végül külső segítség nélkül jött ki a busz a vízből, csak előtte vissza kellett jutnia oda. Egyébként pedig 8,5 év alatt 11 ezerszer sikeresen kijöttek a vízből már.