Új átkelő nyílt a magyar-szerb határon

DSOKI20180403015
2018.04.03. 13:12

Megnyílt a nyolcadik átkelő a magyar-szerb határszakaszon. Ezentúl Bácsszentgyörgy és Haraszti (Rastina) között is át lehet menni reggel 7-től este 7-ig.

Az új határátkelő körülbelül tíz kilométerrel közelebb hozta Baját a vajdasági Zomborhoz, és főleg azoknak lehet jó, akik eddig Hercegszántónál vagy Bácsalmásnál lépték át az országhatárt. 

Az átadáson részt vett Szijjártó Péter magyar és Ivica Dačić szerb külügyminiszter. Az MTI szerint Szijjártó azt mondta, hogy Szerbia mára Magyarország legfontosabb partnerévé vált a nyugat-balkáni térségben. Dačić egyenesen a kapcsolatok „történelmi csúcsáról” beszélt.

Eddig hét helyen lehetett átmenni, ezek közül a hercegszántói, a tompai és a röszkei autópálya-átkelő tart nyitva 24 órán át. Utóbbi főleg a nyári turistaszezonban és az ünnepek idején nagyon zsúfolt a hazautazó vendégmunkások miatt, ilyenkor gyakori a többórás várakozás.

A tervek szerint a Szegedhez közeli Kübekháza és Rábé között is kiépítenék a közúti kapcsolatot.

(Borítókép:  A Bácsszentgyörgy és a vajdasági Haraszti közötti új határátkelõhely Bácsszentgyörgy közelében az átadás napján 2018. április 3-án. - fotó: Sóki Tamás / MTI)