Zacher Gábor nem tud arról, hogy lemondott volna

2018.04.04. 12:20

FRISSÍTÉS: Zachert megszólaltatta a Zoom.hu, a lapnak azt nyilatkozta, ő ilyenről nem tud, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát. 

Később a Honvédelmi Minisztérium is közleményt adott ki, ezt szó szerint idézzük: "A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja mindazokat a híreszteléseket, amelyeket az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegállátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek egyes médiumok. Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá."

Eredetileg a HVG írta meg, hogy egy halállal végződő eset után a Honvédkórház felajánlotta a sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit el is fogadott.

Egy háziorvos számolt be a lapnak, hogy Zacher érdemi vizsgálat nélkül hazaküldte egyik betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről. Az idős nő másnap komatikus állapotban került vissza a kórházba, de már nem tudtak rajta segíteni, és meghalt.

A kórház nem akart vizsgálatot indítani az ügyben, a minisztérium pedig visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást, Zacher viszont elfogadta a lemondás lehetőségét. 

Az eset még januárban történt, de csak múlt héten került nyilvánosságra.