Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zacher Gábor nem tud arról, hogy lemondott volna

2018.04.04. 12:20

FRISSÍTÉS: Zachert megszólaltatta a Zoom.hu, a lapnak azt nyilatkozta, ő ilyenről nem tud, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát. 

Később a Honvédelmi Minisztérium is közleményt adott ki, ezt szó szerint idézzük: "A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja mindazokat a híreszteléseket, amelyeket az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegállátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek egyes médiumok. Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá."

Eredetileg a HVG írta meg, hogy egy halállal végződő eset után a Honvédkórház felajánlotta a sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit el is fogadott.

Egy háziorvos számolt be a lapnak, hogy Zacher érdemi vizsgálat nélkül hazaküldte egyik betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről. Az idős nő másnap komatikus állapotban került vissza a kórházba, de már nem tudtak rajta segíteni, és meghalt.

A kórház nem akart vizsgálatot indítani az ügyben, a minisztérium pedig visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást, Zacher viszont elfogadta a lemondás lehetőségét. 

Az eset még januárban történt, de csak múlt héten került nyilvánosságra.