Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Embercsempészeket fogtak el Balassagyarmaton

2018.04.06. 06:13

Eljárást indított egy 69 éves orosz és egy 41 éves szíriai férfival szemben a Nógrád megyei rendőrség. Az erről szóló közlemény szerint a férfiakat Balassagyarmaton fogták el. A gyanúsítottak iraki állampolgárokat akartak Németországba csempészni.

A rendőrök a város belterületén, a Szlovákia felé vezető 222-es számú úton ellenőriztek egy lengyel rendszámú autót csütörtökön. A járműben az orosz sofőrön és szíriai utasán kívül hét iraki állampolgár volt, ők magyarországi ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkeztek,  Balassagyarmatot engedély nélkül nem hagyhatták volna el.

A nyomozás szerint az elfogott orosz és szíriai férfi az irakiakat illegálisan Németországba akarták vinni. Az iraki állampolgárokat visszakísérték a Balassagyarmati közösségi szállásra, és szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellenük, közölte a rendőrség.