Nyomozást rendeltek el egy 2014-es szeméremsértési ügyben

2018.04.06. 10:17 Módosítva: 2018.04.06. 12:30

Nyomozást rendeltek el egy négy évvel ezelőtti Budapest Pride Fesztiválon elkövetett szeméremsértés ügyében - közölte a Fővárosi Főügyészség.  Az ügyészség a nyomozást a bíróság jelzése alapján rendelte el. 

A kissé botrányosra sikerült, 2014-es Budapest Pride Fesztivállal egy időben egy másik csoport előre bejelentett ellentüntetést tartott az V. kerület, Kossuth Lajos térnél. Egy a Pride-on részt vevő, Magyarországon élő amerikai férfi odasétált az ellentüntetőkhöz, és szóváltásba keveredett velük. 

A későbbi feljelentő, aki az ellentüntető csoporthoz tartozott, ekkor megkérte őt arra, hogy hagyja el a helyszínt. Az amerikai férfi ennek nem tett eleget, sőt, őt provokálva egy közös képet akart készíteni a feljelentővel, ezért átkarolta a nyakánál, majd akarata ellenére megfogta a mellét, illetve a kezével a másik férfi mellkasát végigsimította.

A férfi feljelentést tett, feljelentését a nyomozó hatóság becsületsértés miatti magánvádas eljárás lefolytatása érdekében megküldte az illetékes bíróságnak.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 2018. február végén tartott tárgyaláson az ügyet a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészséghez áttette, mert azt állapította meg, hogy a feljelentett személy tette hivatalból üldözendő közvádas bűncselekmény, szeméremsértés megállapítására alkalmas. 

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.