Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Nyomozást rendeltek el egy 2014-es szeméremsértési ügyben

2018.04.06. 10:17 Módosítva: 2018-04-06 12:30:42

Nyomozást rendeltek el egy négy évvel ezelőtti Budapest Pride Fesztiválon elkövetett szeméremsértés ügyében - közölte a Fővárosi Főügyészség.  Az ügyészség a nyomozást a bíróság jelzése alapján rendelte el. 

A kissé botrányosra sikerült, 2014-es Budapest Pride Fesztivállal egy időben egy másik csoport előre bejelentett ellentüntetést tartott az V. kerület, Kossuth Lajos térnél. Egy a Pride-on részt vevő, Magyarországon élő amerikai férfi odasétált az ellentüntetőkhöz, és szóváltásba keveredett velük. 

A későbbi feljelentő, aki az ellentüntető csoporthoz tartozott, ekkor megkérte őt arra, hogy hagyja el a helyszínt. Az amerikai férfi ennek nem tett eleget, sőt, őt provokálva egy közös képet akart készíteni a feljelentővel, ezért átkarolta a nyakánál, majd akarata ellenére megfogta a mellét, illetve a kezével a másik férfi mellkasát végigsimította.

A férfi feljelentést tett, feljelentését a nyomozó hatóság becsületsértés miatti magánvádas eljárás lefolytatása érdekében megküldte az illetékes bíróságnak.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 2018. február végén tartott tárgyaláson az ügyet a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészséghez áttette, mert azt állapította meg, hogy a feljelentett személy tette hivatalból üldözendő közvádas bűncselekmény, szeméremsértés megállapítására alkalmas. 

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?