Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Súlyosbították a kutyájuk megkínzása miatt elítélt pár büntetését

2018.04.06. 12:28

Jogerősen nyolc-nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre súlyosbította a kutyájuk megkínzásával vádolt nagycserkeszi pár ítéletét a Nyíregyházi Törvényszék. Tavaly novemberben első fokon négy-négy hónap fogházbüntetést szabtak ki a férfira és nőre.

Az egymással élettársi kapcsolatban élő, négy gyermeket nevelő vádlottak keverék kutyájukat kölyökkora, 2015 áprilisa óta tartották házuk udvarában. A kutya nyakára úgy kötötték rá kötelet, hogy az már a felhelyezéskor is túl szoros volt. A zsinór kétéves koráig volt a kutya nyakán folyamatosan, és mindkét oldalon teljesen elvágta a nyakmozgató izmokat.

A kötél miatt a kutya feje a többszörösére dagadt, állapotáról egy ismeretlen bejelentő értesítette a mezőőrt, majd az önkormányzatot. A rendőri intézkedéskor a kutya nyakán már csak egy körülbelül fél centi vastag szövet takarta az állat nyelőcsövét, légcsövét és az artériáit. A családtól végül az Állatbarát Alapítvány és az állatvédők mentették ki a rendkívül rossz állapotban lévő kutyát, de a gondos állatorvosi ápolás ellenére néhány héttel később elpusztult, írja az MTI.

4
Fotó: allatbarat.com

A másodfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak súlyosan megsértették az állattartásra vonatkozó rendelkezéseket. A nyilvános tárgyaláson egyikük sem volt jelen, de az elsőrendű vádlott írásban benyújtott beismerő vallomásában korábbi nyilatkozatával ellentétben elismerte, hogy ő kötötte rá kölyökkutyájuk nyakára a szoros zsinórt.

A szabadságvesztés végrehajtása próbaidőre sem függeszthető fel, az ítélet jogerős.