Judit
2 °C
7 °C

Beri Zoltán lett a hétköznapok roma hőse 2018-ban

2018.04.07. 15:38

Beri Zoltán autószerelő és horgásztó-tulajdonos kapta meg a 2018-as Aranypánt-díjat, jelentette be Facebookján a Roma Sajtóközpont. A díjat idén negyedik alkalommal adta át a Roma Sajtóközpont és a roma civil szervezeteket tömörítő Állandó Roma Értekezlet.

A díjra az Indexen lehetett szavazni. Akkor Beriről azt írtuk, hogy egy menő autószerviz felépítése után döntött úgy, hogy összeköti a szenvedélyt a munkával és létrehozta az ország egyik legdinamikusabban fejlődő horgászparadicsomát. De nem felejtette el, honnan jött: a horgászközösség összefogásával évek óta segíti a szegény családokat. Egy érdi magyar cigány családba született, három testvére van.

Nem mi voltunk a legcsóróbbak, de nagyonis tudom, hogy mi a szegénység és a nélkülözés.


Már gyerekkorában eljárt dolgozni kőműves apjával, hogy enyhítsen az otthoni szükségen. Amit akkor tanult, látott az beleívódott egy életre. Szülei mind a négy gyereket arra nevelték, hogy legalább egy szakmát le kell tenniük, így neki a karosszérialakatos és autószerelő technikum szinte magától értetődő volt, mivel már kiskorától az autók érdekelték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?