Beri Zoltán lett a hétköznapok roma hőse 2018-ban

2018.04.07. 15:38

Beri Zoltán autószerelő és horgásztó-tulajdonos kapta meg a 2018-as Aranypánt-díjat, jelentette be Facebookján a Roma Sajtóközpont. A díjat idén negyedik alkalommal adta át a Roma Sajtóközpont és a roma civil szervezeteket tömörítő Állandó Roma Értekezlet.

A díjra az Indexen lehetett szavazni. Akkor Beriről azt írtuk, hogy egy menő autószerviz felépítése után döntött úgy, hogy összeköti a szenvedélyt a munkával és létrehozta az ország egyik legdinamikusabban fejlődő horgászparadicsomát. De nem felejtette el, honnan jött: a horgászközösség összefogásával évek óta segíti a szegény családokat. Egy érdi magyar cigány családba született, három testvére van.

Nem mi voltunk a legcsóróbbak, de nagyonis tudom, hogy mi a szegénység és a nélkülözés.


Már gyerekkorában eljárt dolgozni kőműves apjával, hogy enyhítsen az otthoni szükségen. Amit akkor tanult, látott az beleívódott egy életre. Szülei mind a négy gyereket arra nevelték, hogy legalább egy szakmát le kell tenniük, így neki a karosszérialakatos és autószerelő technikum szinte magától értetődő volt, mivel már kiskorától az autók érdekelték.