Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vona: Fideszesek puhatolóztak a Jobbiknál

2018.04.07. 10:53

Egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel sem kötne koalíciót a Jobbik, viszont Fidesz-közeli emberek érdeklődtek jobbikos képviselőknél, mit gondolnának arról, ha a kormánypártnak nem lenne többsége – nyilatkozta Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Magyar Nemzetnek.

A fideszes "puhatolózásról" Vona azt mondta, két esetben történt ilyesmi, és mindkét esetben szóltak neki a megkeresett jobbikos politikusok.

Vona elmondta, hogy arra készülnek, hogy a Jobbik egyedül nyeri meg a választásokat, ugyanakkor "ha a matematika mégis úgy kívánja", az LMP és a Momentum irányába nyitott a Jobbik, hogy koalíciós tárgyalásokat folytassanak. Vona azt mondta, úgy gondolja, hogy egy Jobbik–LMP-kormány "Magyarország javára válna, friss levegőt hozna ebbe az országba".

Vona azt mondta, bár a korrupcióellenes ügyészség létrehozásához kétharmadra van szükség, van olyan tervük, amivel sima többséggel is létrehozhatnának egy "korrupcióellenes hivatalt". A Jobbik ezen kívül csatlakozna az európai ügyészséghez is, de az elszámoltatás a független igazságszolgáltatás feladata Vona szerint.

Orbán elégtételre vonatkozó ígéretéről a Jobbik elnöke azt mondta, nem csodálkozna, ha Orbán Viktor rajta és a Jobbikon kezdené azt. "Jelen pillanatban is megtesznek mindent, hogy engem tönkretegyenek" - mondta.