Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szijjártó leérdektelenezte a luxemburgi kollégáját, Orbánt Izraelbe hívják

2018.04.09. 15:28

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Welt című német napilap szerint azt mondta, hogy az Európai Uniónak határozottan cselekednie kell a Fidesz nagy aranyú választási győzelme után, semlegesítenie kell az uniós értékeken mutatkozó "kóros elváltozást".

A luxemburgi külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy különösen a magyar választások után "Németországnak és Franciaországnak, illetve minden, nem közönyös tagországnak az európai egyezmények alapján gyorsan és határozottan semlegesítenie kell ezt az értéktumort".

Bár a Die Welt csak a luxemburgi minisztert idézte, Szijjártót viszont nem, ezért a magyar miniszter az MTI-nek fontosnak tartotta elmondani, hogy szerinte érdektelen, hogy mit mond a luxemburgi kollégája. Azt mondta, Asselborn luxemburgi külügyminiszter nem szerepel a magyar választói névjegyzékben, ezért "érdektelen, hogy mit mond". 

Az MTI szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon gratulált Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek az újraválasztásához, és Netanjahu már a közeljövőben megtartandó izraeli látogatásra invitálta a magyar kormányfőt.