Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra előkerült a CEU bécsi terjeszkedése a választások után egy nappal

2018.04.09. 19:36

Alig pár órával a szavazás lezárása után, körlevélben fordult a CEU vezetősége a hallgatókhoz, amiben azt kérik, hogy április 20-ig küldjék el észrevételeiket, ötleteiket a CEU bécsi szatellit intézményével kapcsolatban, amit majd május elején fognak szélesebb körben megvitatni.  

A levél lényege, hogy a CEU vezetősége megtette az első lépéseket, hogy létrehozzák a bécsi szatellit intézményt, amiről már korábban is szó volt. Ennek érdekében a CEU kuratóriuma és elnöksége már alá is írta azt az egyetértési megállapodást Bécs városával, amiről korábban tárgyaltak. Ha minden terv szerint halad, az új intézmény 2019 szeptemberében nyithatja meg kapuit. 

A levélben külön kitérnek arra, hogy akár a Lex CEU idején többször, most is kiemelték, hogy eltökéltek az intézmény budapesti működésével kapcsolatban. A bécsi kampusz új távlatokat nyit abban, hogy az intézmény  eredeti elképzelése szerint a CEU egy hálózatban működő egyetem legyen.

A bécsi kampusz nyitásának ötletéről március közepén jöttek az első hírek. Vonatkozó cikkünket itt olvashatja. Az CEU elnök-rektora, Michael Ignatieff akkor is elmondta, hogy a budapesti intézmény mellett továbbra is kitartanak.