Átszököt a zalaegerszegi Staffordshire a szomszédba, amputálni kellett a szomszéd ujját

2018.04.09. 13:05

Súlyos testi sértés miatt vádat emeltek egy zalaegerszegi nő ellen, akinek a kutyája tavaly szeptemberben megharapta a szomszédját. Az idős férfinak amputálni kellett az egyik ujját. A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba az MTI-nek azt mondta, hogy a négyéves staffordshire terrier gazdája, egy zalaegerszegi nő rendszeresen hagyta figyelmen kívül az állattartás szabályait, "nem megfelelően gondoskodott a kutya őrzéséről, ezért az állat a kerítésen át többször is megszökött".

Tavaly szeptemberben az eb átjutott a szomszédos családi ház udvarába, ahol megtámadta az ott élő idős férfi németjuhász kutyáját. A férfi megpróbálta szétválasztani a két állatot, de a beszökött kutya megharapta a bal kézfejét.

A férfi segítségére sietett a fia, aki megpróbálta ellökni az idegen kutyát, az azonban őt is megharapta. A fiatalabb férfinak csak ezután sikerült megfognia az állatot, amit átlökött a szomszéd udvarba.

A harapás okozta sebfertőzés miatt amputálni kellett az idős férfi bal keze mutatóujjának végpercét, ami maradandó testi fogyatékosságot eredményezett. Fia sérülései nyolc napon belül gyógyultak.