Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jó hírrel szolgált a gólyáknak az E.ON

2018.04.10. 18:27

Idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan az E.ON szolgáltatási területén élő gólyák, írja az MTI. A z újonnan felszerelt vagy cserélt fészektartókat fészekkezdeménnyel látják el  a nemzeti parkok és madárvédelmi szervezetek munkatársai,  így vonzóvá téve azokat leendő lakóik számára.

A beavatkozások során a régi gólyafészektartók egy részének helyébe újakat telepítettek a szakemberek. Ott, ahol az akár évtizedes fészek több mázsássá és veszélyessé vált, a régi fészek helyére új, fonott fészekalap került. A gólyák repülési irányába eső hálózati elemek madárbarát átalakítása  pedig   folyamatosan történik.

Az E.ON emellett a Design Terminállal közösen egy innovációs versenyt hirdetett Vigyázz a madárra! címmel. Április 12-ig lehet erre jelentkezni, az április 20. és 21. között zajló hackathonon pedig mérnöki, környezetvédelmi vagy természettudományos háttérrel rendelkező, 2-4 fős csapatok mérhetik össze a tudásukat. A cél, hogy a résztvevők hatékony és új megoldást találjanak a villamos hálózatokhoz kapcsolódó madárvédelmi problémákra.