Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Váratlan bejelentést tett a rendőrség a Fenyő-gyilkosság ügyében

2018.04.10. 14:37

Folytatódik a nyomozás Fenyő-ügyben - közölte kedden a rendőrség. A police.hu-ra feltett közlemény szerint a rendőrség március 22-én gyanúsítottként hallgatta ki a jelenleg börtönben ülő 50 éves Portik Tamást.

Az eljárás célja a korábbi nyomozás során ismeretlenül maradt megbízó személyének megállapítása

- írta a rendőrség. 

Rendőrségi forrásaink már korábban azt állították, hogy a gyanújuk szerint Portik egyfajta közvetítő lehetett, ugyanakkor sem rá, sem másra nem sikerült eddig rábizonyítani, hogy a megbízó lenne.

Fenyő János médiavállalkozót 1998 február 11-én ölték meg Budapesten, az utcán, a Margit körút és a Margit utca sarkán. Gyilkosai autóval követték a Mercedesét, amiben egyedül ült. Amikor Fenyő piros lámpát kapott, gyilkosa az autójához lépett és tüzelt. Fenyőnek esélye sem volt, azonnal meghalt. A támadó sietve elindult a Széna tér irányába, ruháit egy kapualjba dobva.

A gyilkossági ügyben – amelyet a bíróságon végül az Aranykéz utcai robbantással együtt, összevonva tárgyaltak – tavaly tavasszal  született jogerős ítélet : a Fővárosi Ítélőtábla a szlovák Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást pedig 13 éves szabadságvesztésre ítélte.

Arra nem derült fény az eljárás során, hogy ki volt a felbujtó, Portikot is "csak" az Aranykéz utcai robbantás miatt ítélték el. A Fenyő-ügyben vádat Rohác és a szintén szlovák Ladislav T. ellen emeltek, de az utóbbit bizonyítottság hiányában felmentette a törvényszék. Tehát a Fenyő-ügyben egyetlen elkövetőt ítéltek el, Rohácot, aki az ítélet szerint lelőtte Fenyőt.