Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

700 milliós csalási ügyben lehet érintett Habony volt ügyvédje

2018.04.11. 09:10

Tanúként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Busch Balázs ügyészt, a különösen jelentős kárt okozó költségvetési csalással gyanúsított ügyvéd, Busch Béla fiát - írta a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az ügyben heteken belül, akár már májusban vádat is emelhetnek. 

Amikor Busch Bélát őrizetbe vették, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az ügyben félmilliárd forintos csalásról van szó, most viszont már a lap úgy tudja, hogy több mint 700 millió forintot csalhattak el és több tucat embert csaphattak be. 

A vádhatóság szerint az ügyvéd úgy kért kölcsön milliós összegeket ismerőseitől, hogy pontosan tudta, nem lesz képes visszafizetni. A pénz eltűnt, az ügyészség szerint semmilyen értéket nem találtak nála a végrehajtók. 

Az üggyel kapcsolatban hallgatták ki Busch Balázs ügyészt is, aki egy százmillió forint értékű ingatlanban lakik Nagykovácsiban. A lap szerint fiatalabb Busch el tudott számolni a vagyonával. 

Idősebb Busch ellen egy másik büntetőeljárás is folyamatban van. A vád szerint ötvenmillió forintot csalt ki egy adóvisszaéléssel vádolt vállalkozótól azzal az ígérettel, hogy a kapcsolataival segít neki elkerülni a börtönt és az előzetest. 

Busch Béla korábban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét és Habony Árpádot is védte.