Jenő
-2 °C
6 °C

A CEU rektorhelyettese is elmondta: nem költöznek Bécsbe

2018.04.11. 08:22

Marad Budapesten a Közép-európai Egyetem, a CEU központja, erről Enyedi Zsolt rektorhelyettes beszélt a Népszava szerdai számában, reagálva azokra a híresztelésekre, hogy az egyetem Bécsbe költözhet. 

"A budapesti működést garantáló államközi szerződés aláírása még várat magára, de reméljük, az új kormány megalakulása után ez is megtörténik. Mi minden feltételt teljesítettünk, amivel megfelelünk az új törvényi előírásoknak, semmilyen okot nem látok a működési engedélyünk elutasítására - mondta Enyedi a lapnak. Bécsben csak terjeszkedik az egyetem, új campust nyitnak ott, ahogy azt márciusban jelezték. 

A rektorhelyettes arra a kérdésre, hogy ha a kormány elutasítja, lehet-e menekülési útvonal az osztrák főváros, azt mondta, Bécsnek csak kiegészítő szerepet szánnak, Budapest 25 éve a CEU otthona. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?