Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

21 éves gyilkosságban emeltek vádat

2018.04.12. 05:48

21 évig nem volt gyanúsítottja annak az 1997-es békéscsabai gyilkosságnak, amelyben egy rabló lelőtt egy raktárvezetőt. A támadó a raktár irodájából 2 és fél millió forintnak megfelelő külföldi valutát vitt el. Az ismeretlen egy 9 mm-es fegyverrel lőtt rá többször áldozatára.

A technika fejlődése vezette nyomra a Békés megyei rendőrséget, amely  most egy 51 éves férfi ellen vádemelést javasol - derült ki a rendőrség szerdai sajtótájékoztatójából. A gyanúsítottig egy fekete kötött maszk vezetett el, amelyet a támadó hagyott el, ám arról 2016-ig nem tudtak megfelelő DNS-mintát venni.

Többször újraértékelték az évek során az összegyűjtött anyagokat, és a DNS-mintával együtt elegendő bizonyíték jött össze ahhoz, hogy megvádolják a most 51 éves Zs. Róbertet a gyilkossággal. A Békés megyei férfi 2016. október 11-én történt kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók további adatokat, információkat, bizonyítékokat szereztek be. Miután ezeknek egy részét a gyanúsított elé tárták, a jelenleg más bűncselekmény miatt büntetés-végrehajtási intézetben lévő Zs. Róbert 2017. március 8-án részletes, beismerő vallomást tett – írta a Police.hu.