Halálra gázolták a nagypapát a családi vita hevében

2018.04.12. 10:27

Emberölés miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy családi vita hevében halálra gázolt egy férfit Vácszentlászlón - közölte a Pest Megyei Főügyészség. 

Az ügy vádlottja, egy budapesti férfi 2017. március 25-én délelőtt élettársával Vácszentlászlóra ment, hogy láthatásra elvigyék a nő gyermekét. A kisfiú az édesapjával és annak családjával élt. A nő és a gyerek közötti kapcsolattartás miatt már többször volt heves vita az anya és az apa családja között.

Egy kisteherautóval érkeztek a házhoz. A gyerek nem akart velük menni, ezért az apa családja úgy döntött, hogy nem engedik el a kisfiút. Vita kerekedett köztük, a rendőröket is kihívták, akik elmagyarázták az anyának, hogy erőszakkal nem viheti el a gyereket. A rendőrök távozása után folytatódott a veszekedés, amibe a nagyapa is bekapcsolódott. A nő beült a kisteherautóba, ahol a vádlott várta.

A férfi elindult és az autót az úttesten keresztülvágva a nagyapa irányába kormányozta. A sértett megpróbált ellépni előle, de megcsúszott, és a lába a kerék elé került. A család jelenlévő tagjai megpróbálták megállítani a vádlottat, rákiabáltak. Ő azonban felgyorsított, több méteren keresztül tolta maga előtt a sértettet, és áthajtott a testén.

A vádlott ezután elhajtott a helyszínről. A sérülései következtében a nagyapa a kórházban aznap meghalt. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és vezetéstől eltiltásra tett indítványt.