Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálra gázolták a nagypapát a családi vita hevében

2018.04.12. 10:27

Emberölés miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy családi vita hevében halálra gázolt egy férfit Vácszentlászlón - közölte a Pest Megyei Főügyészség. 

Az ügy vádlottja, egy budapesti férfi 2017. március 25-én délelőtt élettársával Vácszentlászlóra ment, hogy láthatásra elvigyék a nő gyermekét. A kisfiú az édesapjával és annak családjával élt. A nő és a gyerek közötti kapcsolattartás miatt már többször volt heves vita az anya és az apa családja között.

Egy kisteherautóval érkeztek a házhoz. A gyerek nem akart velük menni, ezért az apa családja úgy döntött, hogy nem engedik el a kisfiút. Vita kerekedett köztük, a rendőröket is kihívták, akik elmagyarázták az anyának, hogy erőszakkal nem viheti el a gyereket. A rendőrök távozása után folytatódott a veszekedés, amibe a nagyapa is bekapcsolódott. A nő beült a kisteherautóba, ahol a vádlott várta.

A férfi elindult és az autót az úttesten keresztülvágva a nagyapa irányába kormányozta. A sértett megpróbált ellépni előle, de megcsúszott, és a lába a kerék elé került. A család jelenlévő tagjai megpróbálták megállítani a vádlottat, rákiabáltak. Ő azonban felgyorsított, több méteren keresztül tolta maga előtt a sértettet, és áthajtott a testén.

A vádlott ezután elhajtott a helyszínről. A sérülései következtében a nagyapa a kórházban aznap meghalt. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és vezetéstől eltiltásra tett indítványt.