Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szijjártó: Ma mutatják be a Soros-jelentést

DMARC20180325042
2018.04.12. 11:00

Szijjártó Péter külügyminiszter sajtótájékoztatót tartott Dunakeszin, ahol értékelte a választás eredményét, majd közölte, hogy az fokozni fogja a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, de a kormány megújult erővel továbbra is ellenáll ennek. Mint mondta,

ma az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a Magyarországról szóló jelentésről tárgyal, ma mutatják be a Soros-jelentést. Négy napnak kellett eltelnie a választás után ahhoz, hogy Brüsszelben újra támadást indítsanak Magyarországgal szemben.

Szijjártó: A LIBE-bizottság súlyosan antidemokratikus eljárást folytat

A külügyminiszter közölte, szerdán megkeresték a LIBE-bizottságot, hogy a magyar kormány képviseletére legyen lehetőség, hogy kifejthessék az álláspontjukat. Azonban a bizottság vezetői ezt a kérést visszautasították. Szerinte ezzel leleplezték magukat, a LIBE-bizottság súlyosan antidemokratikus eljárást folytat az országgal szemben, hiszen nem számít nekik a magyar emberek véleménye, akarata - márpedig Magyarországot a magyar emberek döntése alapján a kormány képviseli.

Szerinte erre a kormánynak egyértelmű felhatalmazása van, ezzel szemben a LIBE-bizottságnak semmilyen felhatalmazása nincs semmilyen ügyben Magyarország képviseletére, pláne nincs felhatalmazása a magyar emberek akaratának semmibevételére.

Úgy látja, a választási kampányban is számos nyílt beavatkozási kísérlet volt a belpolitikai folyamatokba, de

Dacára a Soros-hálózat mindenfajta beavatkozási kísérletének, dacára az EU vagy az EP minden beavatkozási kísérletének, a magyarok saját maguk világos döntést hoztak.

Úgy véli,

a Soros-birodalom, azok, akik beavatkoztak a magyar választási folyamatba, most rendkívül csalódottak, mert minden kísérletük ellenére a magyar emberek nemet mondtak a bevándorláspárti politikára és azokra a pártokra, amelyek ilyen álláspontot foglaltak el a kampányban.

Közölte, a LIBE-bizottságban bemutatandó jelentést egy szélsőségesen bevándorláspárti képviselő készíti elő, aki a betelepítési kvóta szószólója, és azt követelte, hogy azt a terroristát, aki a magyar rendőrökre támadt, aki a magyar területi szuverenitás elleni támadást vezényelte, engedjék szabadon.

Szijjártó Péter szerint a nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben. A júniusig tartó időszak kifejezetten intenzív lesz, mert addig az EU át akarja nyomni a kötelező betelepítési kvótát, a júliusban kezdődő osztrák soros elnökség előtt ezt mindenképpen meg akarják tenni. Májusban lesz a negyedik tárgyalási fordulója az ENSZ migrációs csomagjának, ott is az EU és az ENSZ részéről próbálnak majd minket harapófogóba szorítani, hogy megtörjék az ellenállásunkat, de ez nem fog menni - mondta.

De miről szól a LIBE jelentése?

A Brüsszelben bemutatandó jelentés szerint Magyarországon sérülnek az emberi jogok, a véleménynyilvánítás szabadsága és korlátozzák a civilek munkáját. Összességében a LIBE tagjai az EP plenárisának felkérésére azt vizsgálják, hogy Magyarország kapcsán fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű veszélye.

A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

A várhatóan júniusban szavazásra bocsátandó jelentés ősszel kerül majd az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely adott esetben ennek alapján kezdeményezheti az atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását Magyarországgal szemben a jogállamisági elvek megsértése miatt.

Szijjártó kijelentése egyébként már csak azért is furcsa, mert Judith Sargentini egy korábbi háttérbeszélgetésen elmondta, a jelentést éppen azért nem akarták korábban nyilvánosságra hozni, hogy ne érhesse őket az a vád, hogy befolyásolni akarják a magyar választásokat.