Nincs szó pártszakadásról a Jobbikban

2018.04.13. 13:28

A Jobbik elnöksége a jövő hét eleji ülésén írja ki a párt tisztújító kongresszusát - közölte Mirkóczki Ádám szóvivő pénteken az MTI-vel. A politikus cáfolta, hogy az elnökségben bárki elnöki jogkört kapott volna, és elmondta: Vona Gábor ügyvezető elnökként dolgozik, amíg az újat meg nem választják.

A szóvivő sajtóhírekre reagálva azt is kijelentette,

nincs szó pártszakadásról a Jobbikban.

Az ellenzéki pártban kétévente esedékes a tisztújítás. Az alapszabály szerint bármelyik Jobbik-tag tehet szándéknyilatkozatot az indulásra, hivatalos elnök-jelölt azonban csak az lehet, akit az alapszervezetek legalább 20 százaléka támogat. Az alelnök-jelöltséghez 10 százalékos küszöb van, a tisztséget hatan tölthetik be.

Vona Gábor 2006 ősze óta töltötte be a Jobbik elnöki tisztségét, lemondási szándékát a választás után jelentette be, másnap pedig azt közölte, nem méreti meg magát a Jobbik tisztújításán és listás parlamenti mandátumát sem veszi át.  

A választás után Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere nyíltan nekiment Vona Gábornak és a néppárti fordulatnak. Az ásotthalmi polgármester rögtön Vona lemondását követelte, ami azóta már meg is történt. Toroczkai eddig nem jelentette ki egyértelműen, hogy vezetné-e a pártot, de a Délmagyar kérdésére csütörtökön már igen

Arról, hogy mi történik a Jobbikban, és, hogy van-e esély arra, hogy a néppártosodás után megint egy szélsőségesebb irányvonal érvényesüljön a párt vezetésében, ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nincs szó pártszakadásról a Jobbikban

A szóvivő szerint senki sem kapott elnöki jogkört Vona lemondása után, aki ügyvezető elnökként dolgozik, amíg nem választanak újat.

30 · Apr 13, 2018 01:28pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments