Cecília
4 °C
6 °C

Tiborcz reagált az Eliost érő kritikákra: A közétkeztetést is sokan kritizálják

2018.04.13. 00:06 Módosítva: 2018-04-13 00:13:03

A Hvg.hu munkatársai ismét elkapták Tiborcz Istvánt egy rövid interjúra, a Károli Gáspár Egyetemen, ahol a miniszterlnök veje vizsgázott. Az újságírók az OLAF-jelentésről kérdezték a korrupcióval vádolt Tiborczot, aki elmondta, az egy politikai jelentés, semmi több. (A lap eredetileg videóinterjút készített az egyetem parkolójában, de annak megjelenéséhez az egyetem nem járult hozzá, ezért a Hvg.hu csak a leiratot közölte.)

tiborcz-istván b
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Amikor a Hvg.hu munkatársai arról kérdezték, hogy kereste-e ő az OLAF-ot,  először azt mondta, nem, majd rögtön javította magát. Kereste, időpontot is kért tőlük, hogy meghallgathassák. Az uniós csaláselleni hivatal erre azt válaszolta, hogy megadják a lehetőséget neki, de Tiborcz szerint erre végül nem került sor. 

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a cége által felszerelt lámpák ott vannak a városokban, működnek. A Hvg felvetette, hogy sokan kritizálják az Elios lámpáit, amire Tiborcz azt válaszolta, hogy a közétkeztetést is sokan kritizálják.

Állítása szerint egy dolog biztos: a lámpák fel lettek szerelve, a mérnökök lefolytatták a műszaki vizsgálatokat, elvégezték a fénymérést és hivatalos panasz nem érkezett, amíg az Elios az érdekeltségébe tartozott és évek óta nincs már köze a céghez.

Arra a kérdésre, hogy miért állíthatja azt az OLAF, hogy az Elios könnyített terepen mozgott a közbeszerzéseknél, Tiborcz újfent azt mondta, nem ismeri a dokumentumot, de ha megkapja azt, reagálni fog az állításokra. Szerinte ha az OLAF annyit megtesz, hogy ha már őt vizsgálják, meghallgatja a véleményét, szívesen válaszol. Amíg azt sem tudja, miről van szó és maga is csak a sajtóból tájékozódik, addig nem tud mit csinálni – mondta.

A 24.hu szerint Tiborcz Istvánt az OLAF még a jelentés megjelenése előtt megkereste, sőt, a jelentésben két komplett oldal csak Tiborcz István és Hamar Endre reakcióiból áll. Ráadásul nem csak Tiborcz Istvánt, de még a testvérét, Tiborcz Pétert is megkeresték, mivel ő meg energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban. Hogy hol tart eddig az Elios-ügy, arról itt írtunk részletesebben

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?