Tiborcz reagált az Eliost érő kritikákra: A közétkeztetést is sokan kritizálják

2018.04.13. 00:06 Módosítva: 2018.04.13. 00:13

A Hvg.hu munkatársai ismét elkapták Tiborcz Istvánt egy rövid interjúra, a Károli Gáspár Egyetemen, ahol a miniszterlnök veje vizsgázott. Az újságírók az OLAF-jelentésről kérdezték a korrupcióval vádolt Tiborczot, aki elmondta, az egy politikai jelentés, semmi több. (A lap eredetileg videóinterjút készített az egyetem parkolójában, de annak megjelenéséhez az egyetem nem járult hozzá, ezért a Hvg.hu csak a leiratot közölte.)

tiborcz-istván b
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Amikor a Hvg.hu munkatársai arról kérdezték, hogy kereste-e ő az OLAF-ot,  először azt mondta, nem, majd rögtön javította magát. Kereste, időpontot is kért tőlük, hogy meghallgathassák. Az uniós csaláselleni hivatal erre azt válaszolta, hogy megadják a lehetőséget neki, de Tiborcz szerint erre végül nem került sor. 

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a cége által felszerelt lámpák ott vannak a városokban, működnek. A Hvg felvetette, hogy sokan kritizálják az Elios lámpáit, amire Tiborcz azt válaszolta, hogy a közétkeztetést is sokan kritizálják.

Állítása szerint egy dolog biztos: a lámpák fel lettek szerelve, a mérnökök lefolytatták a műszaki vizsgálatokat, elvégezték a fénymérést és hivatalos panasz nem érkezett, amíg az Elios az érdekeltségébe tartozott és évek óta nincs már köze a céghez.

Arra a kérdésre, hogy miért állíthatja azt az OLAF, hogy az Elios könnyített terepen mozgott a közbeszerzéseknél, Tiborcz újfent azt mondta, nem ismeri a dokumentumot, de ha megkapja azt, reagálni fog az állításokra. Szerinte ha az OLAF annyit megtesz, hogy ha már őt vizsgálják, meghallgatja a véleményét, szívesen válaszol. Amíg azt sem tudja, miről van szó és maga is csak a sajtóból tájékozódik, addig nem tud mit csinálni – mondta.

A 24.hu szerint Tiborcz Istvánt az OLAF még a jelentés megjelenése előtt megkereste, sőt, a jelentésben két komplett oldal csak Tiborcz István és Hamar Endre reakcióiból áll. Ráadásul nem csak Tiborcz Istvánt, de még a testvérét, Tiborcz Pétert is megkeresték, mivel ő meg energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban. Hogy hol tart eddig az Elios-ügy, arról itt írtunk részletesebben