Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Momentum is részt vesz a mai kormányellenes tüntetésen

2018.04.14. 10:42

A Momentum tagjai és elnöksége szervezetten vesznek részt a mai kormányellenes tüntetésen, írják a közleményükben.

Nem is volt kérdés, hogy mi is részt veszünk. Ezt a rendszert nem lehet a Parlamenten belül, a Parlamentből irányítva megdönteni. Az utcán kell leváltani a kormányt, az utcán kell hallatni hangunkat, ott kell tennünk azért, hogy végre Orbánék megértsék: nincs maradásuk az ország élén.

- mondta Fekete-Győr András a Momentum elnöke a közleményben. A Momentum délután ötkor gyülekezik majd a Liszt Ferenc téren, ahonnan átmennek a tüntetésre.

Az Operához szervezett tüntetés iránti érdeklődés - legalábbis online - óriási, a cikk megjelenéséig 36 ezren jelölték vissza Facebookon, és további 84 ezer ember érdeklődik iránta. A Momentum mellett részvételét jelezte a Jobbik, az MSZP és a DK is.

Ezzel párhuzamosan a kormánymédia szélsőbaloldali erőszakot vizionál előre, a CÖF pedig már bolsevik-kommunista ellenforradalomként hivatkozik az eseményre, amiről szervezők már többször is elmondták, hogy békés lesz és senki sem készül semmilyen erőszakra.