Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Szél: Sallainak mennie kell a pártból

2018.04.14. 17:11

Ahogy azt mi is megírtuk, Sallai Róbert Benedek, leköszönő LMP-s országgyűlési képviselő szombaton egy visszalépett képviselő etikai bizottsági meghallgatásán megpróbálta megütni az LMP országgyűlési képviselőjét és volt társelnökét, Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről.

A párt a történtek után azonnal megkezdte a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárást Sallai R. Benedekkel szemben, az Indexhez eljutott információk szerint azonban nem csak ennyi történt, Szél Bernadett, a párt elnöke ugyanis felszólította Sallait, hogy azonnali hatállyal mondjon le a titkári pozíciójáról, mert elfogadhatatlan dolgot tett.

Sallai Róbert Benedek egy parlamenti felszólalása
Sallai Róbert Benedek egy parlamenti felszólalása
Fotó: Huszti István / Index

Hozzátette, hogy ezek után minden nappal, amíg pozícióban marad, súlyos károkat okoz a pártnak, valamint hogy a birtokában lévő információk alapján a leköszönő országgyűlési képviselő

nemhogy a vezetőség, de a párt tagja sem maradhat.

Reagált a Facebookon Sallai Róbert Benedek is. Azt írja, Nem verte meg Hadházy Ákost, aki ezt állítja, az hazug.

Kicsit sért, hogy azt feltételezik, hogy ha adok neki egy maflást, akkor aznap délelőtt még végig tudja haknizni a médiát sérelmével. Ha kapott volna egyet, nem tudta volna. De nem, nem kapott, ennek köszönhető aktív médiaszereplése a mai napon.

- írta.

Mint írta, az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. Mai napon első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a „hattyú

halála“ színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta.

"Bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre." Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos - és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú. Egy hete járja azzal a médiát, hogy Schiffer András és jómagam hogy járultunk hozzá a Fidesz 2/3-os győzelméhez. Tegnap tovább ment, már azt sejtette: lefizettek.

"Az aljasság és becstelenség-tűrő képességem ma elfogyott. Ki akartam menni a teremből, hogy ne kelljen hallgatnom, de sajnos tartóztattak, ekkor közeledtem felé úgy, hogy megijedhetett. Hosszú négy év volt, és ez egy hosszú kampány. Éppen tegnap éjjel írtam meg, hogy mennyire elegem van abból a temérdek becstelenségből, amit a politikai közélet magával hordoz. Ez csak egy apró a sok közül, de erről éjjel írtam.

Bocsánatot kérek Hadházy Ákostól, nem ezt érdemelte, ami történt vele" írta.

Sallai Róbert Benedek bocsánatot kér azoktól is, akik jelen voltak, azoktól is, akiket ez felháborít, de kérem: nyugodjanak meg, ahogy a filmekben sem halnak meg igazán az emberek, épp úgy most is csupán egy színdarabot láttak, mert nem mutatott volna jól egy kizárt tag a frakcióalakulás előtt.