Szilvia
5 °C
16 °C

Juhászék pénzgyűjtésre használták a tüntetést

NP  7601
2018.04.15. 17:37

Már 85 millió forint összegyűlt adományokból az Együttnél, hogy törleszthessék a 194 millió forint állami kampánytámogatásukat. Juhász Péterék pártja csak 0,66 százalékot szerzett listán, amivel bőven elmaradt az egyszázalékos küszöbtől, így a párt vezetőinek személyes vagyonukból kellene visszafizetniük az állami támogatás összegét.

Az Együtt a szombati Kossuth téri tüntetésen is gyűjtött adományokat, sokan dobáltak is ezreseket az önkéntesek és képviselőjelöltek kezében lévő dobozokba. Juhász Péter Magyar Narancsnak adott miniinterjújában vasárnap azt mondta, a szükséges összegnek közel a felét, 85 millió forintot sikerült idáig összeszedniük.

Konkrétan sorban álltak az emberek. Jól látszik, hogy a választópolgárok megbánták, hogy bedőltek ennek a taktikai szavazásnak. Azt látom, hogy igény van ránk, igény van arra a munkára, amit négy évig folyamatosan végeztünk. A tegnapi tüntetésen sokan jöttek oda hozzám bocsánatot kérni, amiért nem ránk, hanem egy esélyesebbnek vélt pártra, vagy egyéni jelöltre szavazott

– állította Juhász. Arról is beszélt, hogy szerinte tartós ellenállásra kell berendezkedni, kiderült, hogy választáson nem lehet legyőzni a Fideszt, maga a választási rendszer a csalás.

(Borítókép: Németh Sz. Péter/Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?