Nagyon sokan voltak a kormányellenes tüntetésen Pécsen

szabadpecs
2018.04.15. 21:16 Módosítva: 2018.04.15. 21:39

2000-nél is többen lehettek Pécsen a vasárnap esti kormányellenes tüntetésen, tele lett a Széchenyi tér a szabadpecs.hu tudósítása szerint. A szombati pesti tüntetés után ez volt a legkomolyabb demonstráció az országban.

„Az eseményre korosztályra és világnézetre való megkötés nélkül várjuk azokat, akik elutasítják az elmúlt években kialakult közéleti állapotokat, a Nemzeti Együttműködés fullasztó rendszerét, a mindent behálózó korrupciót, az oligarchákat és családtagokat közpénzen etető politikusokat, az ember- és polgártársaink ellen irányuló gyűlöletbeszédet, a kirekesztést, a tudatos kormányzati hazudozást, a szabad és független sajtó szisztematikus leépítését, a demokratikus jogrend elpusztítását, Magyarország nemzetközi megítélésének sárba tiprását” – írták előzetesen a szervezők. Azt is hozzátették, hogy nem vonják kétségbe a választások eredményét, de meg akarják mutatni, hogy a többség szerintük elítéli az elmúlt két ciklus politikáját.

A szabadpécs szerint soha nem tüntetett még ennyi ember a Széchenyi téren a kormány ellen, főleg nem egy győztes választás után. (Pécsen az egyik egyéniben a független Mellár Tamás nyert a fideszes jelölt ellen, itt volt a három közül az egyik vidéki győzelem az országban.)

A beszédek okosak, kulturáltak voltak, ráadásul úgy szóltak az újra hatalomra jutott kormány és annak politikája ellen, hogy közben a Fideszre szavazókhoz is szóltak, védelmükbe véve a szerintük megtévesztett embereket

írja a független pécsi újság. A fő szervező Fülöp Eper Flóra énekesnő volt, akinek azután mondták le nemrég egy koncertjét, hogy készített egy videót az MSZP miniszterelnök-jelöltjével, Karácsony Gergellyel.

(Borítókép: Babos Attila/Szabad Pécs )