Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyon sokan voltak a kormányellenes tüntetésen Pécsen

szabadpecs
2018.04.15. 21:16 Módosítva: 2018-04-15 21:39:45

2000-nél is többen lehettek Pécsen a vasárnap esti kormányellenes tüntetésen, tele lett a Széchenyi tér a szabadpecs.hu tudósítása szerint. A szombati pesti tüntetés után ez volt a legkomolyabb demonstráció az országban.

„Az eseményre korosztályra és világnézetre való megkötés nélkül várjuk azokat, akik elutasítják az elmúlt években kialakult közéleti állapotokat, a Nemzeti Együttműködés fullasztó rendszerét, a mindent behálózó korrupciót, az oligarchákat és családtagokat közpénzen etető politikusokat, az ember- és polgártársaink ellen irányuló gyűlöletbeszédet, a kirekesztést, a tudatos kormányzati hazudozást, a szabad és független sajtó szisztematikus leépítését, a demokratikus jogrend elpusztítását, Magyarország nemzetközi megítélésének sárba tiprását” – írták előzetesen a szervezők. Azt is hozzátették, hogy nem vonják kétségbe a választások eredményét, de meg akarják mutatni, hogy a többség szerintük elítéli az elmúlt két ciklus politikáját.

A szabadpécs szerint soha nem tüntetett még ennyi ember a Széchenyi téren a kormány ellen, főleg nem egy győztes választás után. (Pécsen az egyik egyéniben a független Mellár Tamás nyert a fideszes jelölt ellen, itt volt a három közül az egyik vidéki győzelem az országban.)

A beszédek okosak, kulturáltak voltak, ráadásul úgy szóltak az újra hatalomra jutott kormány és annak politikája ellen, hogy közben a Fideszre szavazókhoz is szóltak, védelmükbe véve a szerintük megtévesztett embereket

írja a független pécsi újság. A fő szervező Fülöp Eper Flóra énekesnő volt, akinek azután mondták le nemrég egy koncertjét, hogy készített egy videót az MSZP miniszterelnök-jelöltjével, Karácsony Gergellyel.

(Borítókép: Babos Attila/Szabad Pécs )