Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rogán Antal teljes pompájában tért vissza: a szombati tüntetés Soros György

BSZ 7081
2018.04.15. 07:54

Szombat este százezres kormányellenes demonstráció volt Budapesten. A tüntetésen a kormányellenességen túl - volt konkrét üzenet is: új választást, teljes ellenzéki összefogást és együttműködést kezdeményeztek és követeltek a felszólalók, akik jövő szombatra újra tüntetést hirdettek.

Másnap reggel Rogán Antal ment be a Kossuth rádióba, hogy értékelje a világot. A miniszter valószínűleg választás előtt elég kellemetlen lehetett már a Fidesznek, hiszen nem nagyon került elő sehol, talán egy belvárosi Orbán-látogatáson lehetett a fotókon látni. De a kétharmad után újra előkerült, és korábbi - rövid ideig elvesztett - magabiztossággal mondta el, hogy: Soros György.

Mert az MTI beszámolója szerint "a szombati tüntetés nem magánkezdeményezésből, hanem a Soros-hálózat szervezésében és Soros György pénzéből jött létre, mert valójában ő az, aki nem tudja elfogadni a múlt heti választás eredményét, az események mögött igazából nem is az ellenzék pártjai állnak, hiszen őket is kívülről mozgatják.

A miniszter szerint a véleménynyilvánítás és az egyet nem értés jogába belefér, ha valaki nem tudja elfogadni a választás végeredményét. Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs több jogorvoslati kezdeményezés, mint négy vagy nyolc éve. A miniszter ezért "politikai bolhacirkusznak" nevezte a tiltakozásokat és hangsúlyozta, hogy a kormány erős felhatalmazást kapott az EU, az ENSZ vagy épp Soros György törekvéseivel szemben.

Megjegyezte, hogy Soros György szervezetinek "irgalmatlanul sok pénz", világszerte csaknem 16 milliárd dollár áll rendelkezésükre.

(Borítókép: Németh Sz. Péter / Index)