Hivatali vesztegetés miatt öt évet kapott Balmazújváros polgármestere

B  OB20120206006
2018.04.16. 17:55

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Veres Margitot, független balmazújvárosi polgármestert hétfőn a Debreceni Ítélőtábla, írja az MTI.

Veres még a város jegyzőjeként közreműködött abban, hogy egy vállalkozó a helyi kézilabdacsarnok építésére az önkormányzat költségvetéséből 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapjon. A két fél találkozóit azonban lehallgatták, a bíróság a hangfelvételeket bizonyítékként használta fel.

Az Átlátszó még 2016-ban írt hosszabban a vesztegetési ügyről, akkor azt írták meg, hogy az ügy idején fideszes polgármesterként tevékenykedő, de 2014-től a parlamenti képviselőséget választó Tiba István is érintett volt a vesztegetési ügyben, sőt, Veres Margit négyszemközt adta át a pénzt Tibának, de férfit csak tanúként hallgatták ki.

A bíróság vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt mondta ki bűnösnek az ügy elsőrendű vádlottját, aki korábban a város jegyzője, majd a járási hivatal vezetője volt, és 2014 óta tölti be polgármesteri tisztséget.