Natália
1 °C
7 °C

Új választást akar a Jobbik Miskolcon

2018.04.16. 15:05

A Jobbik friss közleményében új választást követel Miskolcon.

Azt írják:

"a Jobbik országszerte vizsgál minden jogi lehetőséget, hogy felderítse a választásokon felmerült jogsértéseket. Ennek részeként kiderült, hogy Miskolcon, a Borsod 1-es választókerületben az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság a törvényi határidőn túl, április 15-én állapította meg a szavazás végeredményét, mely szerint a Fidesz jelöltje 127 szavazattal nyert a jobbikos Jakab Péter előtt. Mindez azt jelenti, hogy Borsod 1-es választókerületben nem sikerült a szavazást a törvényeknek megfelelően lebonyolítani, ezért a mai napon a Jobbik kezdeményezte a Nemzeti Választási Bizottságnál a választás megismétlését."

A párt tehát arra hivatkozva ismételtetné meg a választást, hogy a határidőn túl lett végeredmény a választókerületben.

Vasárnap írtuk meg, hogy megszületett a 2018-as parlamenti választás végeredménye. Az egyik billegő körzet a fent kifogásolt Borsod 1-es választókerülete volt. Miskolcon nagy harc volt a győzelemért a fideszes Csöbör Katalin és a jobbikos Jakab Péter között. Csak kevésen múlott a fordítás, Csöbör végül csak 127 szavazattal, 0,24 százalékkal nyerte a választókerületet. Múlt szombaton, ahogy írtuk a linkelt cikkünkben, az utolsó szavazatokat számolták, amelyek elsősorban a külföldről és az átjelentkező szavazóktól érkező voksokat jelenti. Ezekben egyébként a jobbikos Jakab jobban szerepelt, mint Csöbör (1470-822), de így sem sikerült fordítania.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?