Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Majdnem beszólt a kormánypárti intézet Oroszországnak, de gyorsan javítottak

2018-04-06T101603Z 1283122024 RC1DE7734AA0 RTRMADP 3 RUSSIA-FLIG
2018.04.17. 10:32

Korrekt kis hír jelent meg az MTI-ben kedden reggel 8.20-kor. Így ni:

Nézőpont Intézet: Oroszországnak is el kellene ítélnie a vegyi fegyverek bevetését

Oroszországnak is el kellene ítélnie a vegyi fegyverek bevetését – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője kedd reggel az M1 aktuális csatornán. Az elemző szerint fontos, hogy az Európai Unió a kérdésben egyértelmű álláspontot alakított ki, vagyis egyetért és támogatja a vegyi fegyverek teljes tilalmát és készleteinek felszámolását világszerte.

Oroszországra célozva hozzátette, ugyanakkor nem helyes, ha egy nagyhatalom az agresszor „képében kezd el tetszelegni". Mi itt Európában, és különösen mi itt Közép-Európában abban vagyunk érdekeltek, hogy a fegyveres konfliktusok egyre inkább szoruljanak háttérbe, a békés megoldások hívei vagyunk – fogalmazott az elemző.

Micsoda? Hogy a kormánypárti Nézőpont Intézet szerint Oroszországnak vegyi fegyverek bevetését kellene elítélnie? És nem kellene az agresszor képében tetszelegnie?  Erre csak elismerően csettinthet az egyszeri pártalkalmazott politológus, de aztán 9.24-kor jött a tisztázó javítás, szintén az MTI-ben, amiben már  a vegyi támadás egyértelműen csak Szíriára vonatkozik, tehát mondjuk Angliára nem, és amiből az is kiderül, hogy jó-jó, Oroszország agresszor képében tetszeleg, na de a többiek is ezt teszik.

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 8.20 órakor kiadott, a vegyi fegyverek szíriai bevetéséről szóló elemzői anyagunk címe, első és harmadik bekezdése helyesen:

Nézőpont Intézet: Oroszországnak is el kellene ítélnie a vegyi fegyverek bevetését  S z í r i á b a n

a harmadik bekezdés: Hozzátette:  e g y i k   n a g y h a t a l o m   e s e t é b e n   s e m   h e l y e s, ha az agresszor "képében kezd el tetszelegni".

Mit is lehet erre mondani? Hát, ilyen az élet a kormányzati pénzekből élő „független szakértők” körében.

(Borítókép: Aszad és Putyin Szíriában 2017 decemberében. Sputnik Photo Agency / Reuters)