Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két társával együtt lemondott Ungár Péter az LMP-s elnökségi posztjáról

2018.04.17. 07:52 Módosítva: 2018-04-17 07:53:17

Schmuck Erzsébet, Ferenczi István és Ungár Péter is lemondott az LMP-ben viselt elnöki tagságáról. Két lemondásról először a Hvg.hu írt a forrásaira hivatkozva. Mindez összefüggésben van a közeljövőben összehívott rendkívüli tisztújítással, tehát valójában technikai kérdésről van szó.

Schmuck Erzsébet kedd délelőtt be is jelentette a három lemondást. A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják - közölte a politikus, rámutatva: így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.  

FRISSÍTÉS!

Az LMP délben kiadott egy közleményt, eszerint Ábrahám Júlia elnökségi tag is lemondott.

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás. 

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében - közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

Az LMP-ben tapasztalható feszültségekről és a várható tisztújításról ebben cikkünkben írunk bővebben.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.