Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Súlyosbították a volt élettársát meggyilkoló férfi büntetését

2018.04.17. 13:37

Súlyosbították egy gyilkos elleni ítéletet, és 13 évet kapott. A korábban már többszörösen elítélt bűnöző 2015 elejétől párkapcsolatban élt Sz. F.-nével. Mindketten hajléktalanok voltak, éjszakáikat alkalmi szállásokon töltötték. M. J. féltékenysége miatt a kapcsolatuk megromlott, 2016 májusától az asszony megszakította azt.

A férfi viszont nem törődött bele, a nőt rendszeresen követte, azzal fenyegetőzve, hogy ha végleg elhagyja, meg fogja őt ölni. 2016. május 30-án délelőtt a vádlott a szolnoki piac mellett összetalálkozott a sértettel és más hajléktalanokkal. Ekkor is veszekedés alakult ki köztük, a vádlott megütötte a sértettet, és egy késsel is hadonászott előtte, miközben halállal fenyegette. A további kiabálást és a bántalmazást egy közelben lakó akadályozta meg.

M. J. nap közben tovább italozott, majd délután 4 óra tájban, erősen ittas állapotban megjelent abban a lakásban, ahol a sértett más személyekkel együtt tartózkodott. A férfi a sértetthez lépett, szidalmazta, majd késsel nagy erővel mellkason szúrta. Ezután a vádlott levágta az asszony alsóneműjét, majd több hajtincset is lemetszett a hajából. Eközben folyamatosan kiabált az asszonnyal, és megfenyegette a többi, szobában tartózkodó személyt is. Közülük az egyik értesítette a mentőket, amin a vádlott feldühödött, a telefont széttörte és ledobta az erkélyről. Mire a mentősök kiértek, a sértett meghalt, a vádlott elmenekült a helyszínről.

A Szegedi Ítélőtábla megváltoztatta az I. fokon hozott ítéletet, amely 10 éves szabadságvesztés volt. Az ítélet indoklásában elhangzott: a korábban többször büntetett vádlott négy ellene indított büntetőeljárás hatálya alatt követte el a cselekményét, és tekintettel a nagy számú súlyosító körülményre, a büntetési célok elérése érdekében indokolt a büntetésének súlyosítása. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Emberölés és garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a Szolnoki Törvényszék M. J. vádlottat, és ezért őt 10 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítását kérve, míg a vádlott és védője a gondatlanságból elkövetett emberölés megállapítása és a büntetés enyhítés érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.