Súlyosbították a volt élettársát meggyilkoló férfi büntetését

2018.04.17. 13:37

Súlyosbították egy gyilkos elleni ítéletet, és 13 évet kapott. A korábban már többszörösen elítélt bűnöző 2015 elejétől párkapcsolatban élt Sz. F.-nével. Mindketten hajléktalanok voltak, éjszakáikat alkalmi szállásokon töltötték. M. J. féltékenysége miatt a kapcsolatuk megromlott, 2016 májusától az asszony megszakította azt.

A férfi viszont nem törődött bele, a nőt rendszeresen követte, azzal fenyegetőzve, hogy ha végleg elhagyja, meg fogja őt ölni. 2016. május 30-án délelőtt a vádlott a szolnoki piac mellett összetalálkozott a sértettel és más hajléktalanokkal. Ekkor is veszekedés alakult ki köztük, a vádlott megütötte a sértettet, és egy késsel is hadonászott előtte, miközben halállal fenyegette. A további kiabálást és a bántalmazást egy közelben lakó akadályozta meg.

M. J. nap közben tovább italozott, majd délután 4 óra tájban, erősen ittas állapotban megjelent abban a lakásban, ahol a sértett más személyekkel együtt tartózkodott. A férfi a sértetthez lépett, szidalmazta, majd késsel nagy erővel mellkason szúrta. Ezután a vádlott levágta az asszony alsóneműjét, majd több hajtincset is lemetszett a hajából. Eközben folyamatosan kiabált az asszonnyal, és megfenyegette a többi, szobában tartózkodó személyt is. Közülük az egyik értesítette a mentőket, amin a vádlott feldühödött, a telefont széttörte és ledobta az erkélyről. Mire a mentősök kiértek, a sértett meghalt, a vádlott elmenekült a helyszínről.

A Szegedi Ítélőtábla megváltoztatta az I. fokon hozott ítéletet, amely 10 éves szabadságvesztés volt. Az ítélet indoklásában elhangzott: a korábban többször büntetett vádlott négy ellene indított büntetőeljárás hatálya alatt követte el a cselekményét, és tekintettel a nagy számú súlyosító körülményre, a büntetési célok elérése érdekében indokolt a büntetésének súlyosítása. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Emberölés és garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a Szolnoki Törvényszék M. J. vádlottat, és ezért őt 10 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítását kérve, míg a vádlott és védője a gondatlanságból elkövetett emberölés megállapítása és a büntetés enyhítés érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport