Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szijjártó: Soros György nem akarja elfogadni a választás végeredményét

2018.04.17. 10:05

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Soros György Brüsszelben olyanokkal folytatott megbeszélést, „akik szélsőségesen bevándorláspártiak”. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó a Kossuth rádió 180 perc című műsorában nyilatkozott, és azt mondta: „Tudjuk azt is, hogy mindketten a magyar kormány és a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei." És mindketten az újraválasztott kormány bukását óhajtották, tette hozzá.

Szijjártó szerint „a Fidesz–KDNP történelmi győzelmet aratott a választásokon, amit Soros György, Frans Timmermans és az általuk támogatott civil szervezetek nem tudnak vagy nem akarnak elfogadni”. Arról nem beszélt, hogy honnan vannak az értesülései.

Úgy látja, hogy az a nyomásgyakorlás, ami a magyar kormányt éri a migrációs politikája miatt, továbbra is fennmarad, sőt fokozódni fog. De a kormány még a legerősebb nyomásnak is ellen tud állni.

Szijjártó azt is mondta, hogy az uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői luxembourgi tanácskozásán elutasították a vegyi fegyverek bevetését, azt súlyos bűncselekménynek tekintik, és az elkövetők nem maradhatnak büntetlenül. Elhangzott az is, a politikai és a békés megoldás a cél Szíriában, hogy az elmenekült emberek újra visszatérhessenek és biztonságban élhessenek. Szijjártó szerint a szíriai vegyifegyver-létesítmények elleni szombat hajnali amerikai–brit–francia légicsapások egyetlen célja a megtorláson kívül a következő vegyi támadások megelőzése, de hozzátette, hogy Oroszország szerepe a kérdésben megkerülhetetlen, és együtt kell működni vele.