Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Magyar Idők: Szlovákiából érkezett a Gyárfás elleni bizonyíték

2018.04.18. 09:07

A Magyar Idők úgy tudja, Szlovákiából érkezett az a hangfelvétel, ami alapján kedden a rendőrség gyilkosságra való felbujtás vádjával letartóztatta a befolyásos médiavállalkozót, az úszószövetség egykori elnökét, Gyárfás Tamást (az ügy részleteiről itt írtunk).

A hangfelvételen Gyárfás az Energol Rt. börtönben ülő vezetőjével, Portik Tamással beszélget, méghozzá a kormánypárti lap szerint konkrétan a később Jozef Roháč által likvidált Fenyő Jánosról. A kormánypárti lap forrásai szerint „nem zárható ki”, hogy ezzel a hangfelvétellel próbálta megzsarolni Gyárfás Tamást egy Jozef Roháčhoz és Portikhoz közel álló, szlovák maffiózókapcsolatokkal rendelkező férfi.

A felvételt a magyar nyomozó hatóságok jogsegélykérésére házkutatást tartó szlovák különleges nyomozók találták meg a Roháč testvérének házában, és juttatták el az NNI-hez.

A lap arról is ír, hogy Fenyő-merénylet megbízója utáni kutakodást a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Roháč elleni jogerős ítélet napján kezdte el, majd a feltárt bizonyítékok alapján az eljárást nyílttá téve átadta azt az NNI-nek. A Portik elleni gyanút számos nyilatkozat, köztük legalább egy védett tanú vallomása támasztja alá.

A Magyar Idők emlékeztetett: Gyárfást már több alvilági alak is nyíltan megvádolta, hogy ő rendelte el a vele közismerten rossz viszonyban lévő Fenyő meggyilkolását. A kilencvenes évek egyik alvilági vezetője, Tasnádi Péter a Fenyő-ügyben tanúskodva már megvádolta Gyárfást, hogy megbízást kapott tőle Fenyő meggyilkolására, ám nem teljesítette azt. Tasnádi vallomása után az ügyben tanúként beidézett és a folyosón várakozó Gyárfást az eljáró tanács elnöke, Cserni János meg sem hallgatta, hanem hazaküldte.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én.
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én.
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Az olajozásban Portikék konkurenciáját jelentő Conti Car-os csoport vezetője, Radnai László pedig 2011 őszén azt vallotta a rendőröknek, Fenyő megölésére Portik adott megbízást azért, hogy a Nap TV korábbi tulajdonosa, Gyárfás Tamás kedvében járjon – ezt egy védett tanú is megerősítette.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Magyar Idők: Szlovákiából érkezett a Gyárfás elleni bizonyíték

Egy védett tanú is megszólalt, aki ott volt, amikor kimondták Fenyő Jánosra a halálos ítéletet.

63 · Apr 18, 2018 09:07am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Ez a védett tanú jelen volt azon a találkozón a Portik érdekeltségébe tartozó Művészinas étteremben, amikor az Energol-vezér kimondta Fenyő halálos ítéletét. A tanú szerint Portik őrjöngeni kezdett, amikor megtudta, hogy Fenyő felrúgta a megállapodásukat, és kijelentette, hogy „hazavágja” a nagyvállalkozót. A védett tanú szerint Gyárfás Tamás erre azt mondta:

Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél [...] különben is, megérdemli, hogy megdögöljön.”

Portik a szívesség fejében állítólag azt várta, hogy Gyárfás segítségével ő maga is nagy médiabefolyásra tehet szert.