Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Idők: Szlovákiából érkezett a Gyárfás elleni bizonyíték

2018.04.18. 09:07

A Magyar Idők úgy tudja, Szlovákiából érkezett az a hangfelvétel, ami alapján kedden a rendőrség gyilkosságra való felbujtás vádjával letartóztatta a befolyásos médiavállalkozót, az úszószövetség egykori elnökét, Gyárfás Tamást (az ügy részleteiről itt írtunk).

A hangfelvételen Gyárfás az Energol Rt. börtönben ülő vezetőjével, Portik Tamással beszélget, méghozzá a kormánypárti lap szerint konkrétan a később Jozef Roháč által likvidált Fenyő Jánosról. A kormánypárti lap forrásai szerint „nem zárható ki”, hogy ezzel a hangfelvétellel próbálta megzsarolni Gyárfás Tamást egy Jozef Roháčhoz és Portikhoz közel álló, szlovák maffiózókapcsolatokkal rendelkező férfi.

A felvételt a magyar nyomozó hatóságok jogsegélykérésére házkutatást tartó szlovák különleges nyomozók találták meg a Roháč testvérének házában, és juttatták el az NNI-hez.

A lap arról is ír, hogy Fenyő-merénylet megbízója utáni kutakodást a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Roháč elleni jogerős ítélet napján kezdte el, majd a feltárt bizonyítékok alapján az eljárást nyílttá téve átadta azt az NNI-nek. A Portik elleni gyanút számos nyilatkozat, köztük legalább egy védett tanú vallomása támasztja alá.

A Magyar Idők emlékeztetett: Gyárfást már több alvilági alak is nyíltan megvádolta, hogy ő rendelte el a vele közismerten rossz viszonyban lévő Fenyő meggyilkolását. A kilencvenes évek egyik alvilági vezetője, Tasnádi Péter a Fenyő-ügyben tanúskodva már megvádolta Gyárfást, hogy megbízást kapott tőle Fenyő meggyilkolására, ám nem teljesítette azt. Tasnádi vallomása után az ügyben tanúként beidézett és a folyosón várakozó Gyárfást az eljáró tanács elnöke, Cserni János meg sem hallgatta, hanem hazaküldte.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én.
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én.
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Az olajozásban Portikék konkurenciáját jelentő Conti Car-os csoport vezetője, Radnai László pedig 2011 őszén azt vallotta a rendőröknek, Fenyő megölésére Portik adott megbízást azért, hogy a Nap TV korábbi tulajdonosa, Gyárfás Tamás kedvében járjon – ezt egy védett tanú is megerősítette.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Magyar Idők: Szlovákiából érkezett a Gyárfás elleni bizonyíték

Egy védett tanú is megszólalt, aki ott volt, amikor kimondták Fenyő Jánosra a halálos ítéletet.

63 · Apr 18, 2018 09:07am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Ez a védett tanú jelen volt azon a találkozón a Portik érdekeltségébe tartozó Művészinas étteremben, amikor az Energol-vezér kimondta Fenyő halálos ítéletét. A tanú szerint Portik őrjöngeni kezdett, amikor megtudta, hogy Fenyő felrúgta a megállapodásukat, és kijelentette, hogy „hazavágja” a nagyvállalkozót. A védett tanú szerint Gyárfás Tamás erre azt mondta:

Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél [...] különben is, megérdemli, hogy megdögöljön.”

Portik a szívesség fejében állítólag azt várta, hogy Gyárfás segítségével ő maga is nagy médiabefolyásra tehet szert.