Aliz
6 °C
14 °C

Hiába lett képviselő, Kövér kitiltása miatt nem engedték be a frakcióülésre

D MTZ20170202017
2018.04.18. 16:36

Fura szituációba került a Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, most megválasztott képviselője. Hiába akart ugyanis bemenni az MSZP-Párbeszéd alakuló frakciósülésére, amelyet a Képviselői Irodaházban tartottak, nem jutott be.

Facebook-oldalán azt írta:

Szomorú vagyok: hiába lettem országgyűlési képviselő 700 ezer ember akaratából, Kövér László nem vett le a feketelistájáról, így ma sem jutottam be a Képviselői Irodaházba.

Tordait 2017 áprilisában Kövér László örökre kitiltotta a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból, miután - nem képviselőként - akciózótt Orbán Viktor irodájánál. Tordai Bence a miniszterelnök ajtajára több feliratot is kiragasztott, például ilyeneket: "Putyin-csicska", "hazaáruló". A házelnök erre pöccent be, és úgy döntött, hogy örökre kitiltja a Parlamentből a szóvivőt, erről akkor hivatalos levélben értesítette Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét, aki parlamenti képviselőként addig bevihette Tordait az épületbe.

Tordai most a 11. volt az MSZP-Párbeszéd listáján, így a parlament alakuló ülésén hivatalosan is képviselővé válik. Nyilvánvalóan alkotmányellenes lenne, ha Kövér tiltása miatt egy megválasztott képviselőt nem engednének be az eskütételre. Erre Tordai is céloz a Facebook-posztjában. "Lehet még ezt játszani pár napig, de aztán vége a dacoskodásnak, és győz az emberek akarata Kövéré felett."

(Borítókép:  Tordai Bence a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatón reagál az Orbán-Putyin sajtótájékoztatón elhangzottakra az Országgyűlés Irodaházában 2017. február 2-án. - fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?