Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hódmezővásárhelyi kórház beperelte Márki-Zay Pétert

DSC 6252
2018.04.18. 09:25

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere egészségügyi fórumot hirdetett szerda estére, ahová meghívta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) vezetőjét és a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatóját is. Németh László és Kallai Árpád azonban közös közleményben jelezték, hogy nem vesznek részt, mivel szerintük

a fórum az intézmény ellen irányuló polgármesteri gyűlöletkampány folytatása. A kórház emiatt pert is indított a politikus ellen.

„A kórház orvosai, ápolói, szakdolgozói továbbra is a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. Folyamatosan tartanak lakossági konzultációkat és fórumokat, ahol lehetőség nyílik minden kérdés megbeszélésére. Az intézmény munkatársai mindig is a vásárhelyi és a térségben élő emberekért dolgoztak, akik előtt a főigazgató ajtaja folyamatosan nyitva áll" – idézi a 24.hu a közleményt.

Hozzátették, az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja. Felszólították a polgármestert, hogy nyilvános bocsánatkéréssel kövesse meg az intézmény csaknem 570 dolgozóját, akiket megsértett.

Márki-Zay Péter „alaptalan hangulatkeltése” továbbra is kockáztatja a páciens és orvos közötti bizalmi viszonyt, amely a biztonságos betegellátás alapját jelenti

– írták.

(Borítókép: Bőde János / Index)