A hódmezővásárhelyi kórház beperelte Márki-Zay Pétert

DSC 6252
2018.04.18. 09:25

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere egészségügyi fórumot hirdetett szerda estére, ahová meghívta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) vezetőjét és a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatóját is. Németh László és Kallai Árpád azonban közös közleményben jelezték, hogy nem vesznek részt, mivel szerintük

a fórum az intézmény ellen irányuló polgármesteri gyűlöletkampány folytatása. A kórház emiatt pert is indított a politikus ellen.

„A kórház orvosai, ápolói, szakdolgozói továbbra is a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. Folyamatosan tartanak lakossági konzultációkat és fórumokat, ahol lehetőség nyílik minden kérdés megbeszélésére. Az intézmény munkatársai mindig is a vásárhelyi és a térségben élő emberekért dolgoztak, akik előtt a főigazgató ajtaja folyamatosan nyitva áll" – idézi a 24.hu a közleményt.

Hozzátették, az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja. Felszólították a polgármestert, hogy nyilvános bocsánatkéréssel kövesse meg az intézmény csaknem 570 dolgozóját, akiket megsértett.

Márki-Zay Péter „alaptalan hangulatkeltése” továbbra is kockáztatja a páciens és orvos közötti bizalmi viszonyt, amely a biztonságos betegellátás alapját jelenti

– írták.

(Borítókép: Bőde János / Index)