Savval teli flakon esett járókelőkre a bulinegyedben

2018.04.18. 12:59 Módosítva: 2018.04.18. 14:33

Budapesten a Kazinczy utcában többen égési sérüléseket szenvedtek, amikor kedden sötétedés után egy emeleti ablakból savas folyadékkal teli üveget dobtak az utcára – közölte az Országos Mentőszolgálat munkatársa az M1 szerda délelőtti műsorában. Mint elmondta, a ledobott üvegben az OKF szerint erősen maró, savas folyadék volt.

Négy ember lábára fröccsent a folyadékból, ők égési sérüléseket szenvedtek, ezért az égési osztályra szállították őket, írja a Híradó.hu.

Frissítés:

A BRFK szerdai, kora délutáni tájékoztatása alapján az is lehet, hogy csak véletlen baleset történt, nem szándékos károkozás:

"A Kazinczy utcai építkezés egyik épületének tetejéről ez idáig ismeretlen okból és körülmények között leesett egy maró anyagot tartalmazó flakon, amelyből a kiömlő folyadék négy személynek könnyű sérülést okozott."

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást a VII. kerületi Kazinczy utcában maró anyaggal okozott sérülések ügyében, tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-t.