Judit
3 °C
7 °C

Csak egy csavar tartotta a hátsó ülést, kiesett a teherautóból az utas

2018.04.19. 10:02

Halálos baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, akinek teherautója hátsó üléssora csak egy csavarral volt rögzítve, és emiatt kiesett az ott utazó ember. 

2017. január 6-án Kocs felől Dad irányába közlekedett a sofőr, és a síkos úton, az egyik jobbra ívelő kanyarban a sebességet nem az út vonalvezetésének és az időjárási körülményeknek megfelelően választotta meg, ezért a teherautó megcsúszott, balra perdülve áttért a szemközti forgalmi sávba, majd a partoldalnak ütközött, és felborult.

A teherautó jobb oldalán kitörtek, kinyíltak az ablakok, kiesett rajtuk a sértett, és a felborult teherautó alá szorulva a helyszínen életét vesztette.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerint a baleset a  azért következett be, mert a sofőr megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak és az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a tette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?