Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak egy csavar tartotta a hátsó ülést, kiesett a teherautóból az utas

2018.04.19. 10:02

Halálos baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, akinek teherautója hátsó üléssora csak egy csavarral volt rögzítve, és emiatt kiesett az ott utazó ember. 

2017. január 6-án Kocs felől Dad irányába közlekedett a sofőr, és a síkos úton, az egyik jobbra ívelő kanyarban a sebességet nem az út vonalvezetésének és az időjárási körülményeknek megfelelően választotta meg, ezért a teherautó megcsúszott, balra perdülve áttért a szemközti forgalmi sávba, majd a partoldalnak ütközött, és felborult.

A teherautó jobb oldalán kitörtek, kinyíltak az ablakok, kiesett rajtuk a sértett, és a felborult teherautó alá szorulva a helyszínen életét vesztette.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerint a baleset a  azért következett be, mert a sofőr megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak és az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a tette.