Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fortélyosan gecizte Orbánt, levették a Soros-listáról

2018.04.19. 19:46

Olvasom az egykor Soros-ösztöndíjból kitanított Schmitt Mária Figyelőjében a listát: ők, vagyis mi vagyunk azok, akik ma hivatalosan is a rendszer ellenségeiként vagyunk listázva

– írta blogjában Tomanovics Gergely, aki nemrég Elmúltnyolcév, avagy egy leszerelt fideszes pártkatona őszinte vallomása címmel könyvet írt fideszes időszakáról.

Rajta vagyok én is, és nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek ezen az egészen... Egy ember, aki rendszeres juttatást eddig kizárólag a Fidesztől kapott, (...) ma Soros-zsoldos, aki Magyarország ellen áskálódik - holott csak véleménye van, ami történetesen ugyanaz, mint 2011 előtt, és ugyanúgy csak egy értelmes országért szeretne dolgozni, mint akkor

– folytatta a kváziközleményben, amit sikerült megjelentetnie csütörtök délután az MTI-ben is.

A közlemény fortélyos sajátossága, hogy mondatainak kezdőbetűit összeolvasva kijön a nevezetes mondat, amiben Simicska Lajos volt Fidesz főpénztárnok lakonikus tömörséggel foglalta össze véleményét Orbán Viktorról.

Ahogy Tomanovics blogjában írja, jelezte kifogásait a Figyelő szerkesztőségének a listával kapcsolatban, és délutánra eltűnt a neve a Soros-listáról. És valóban, a listáról csütörtök este már hiányzott a neve.