Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márki-Zay lesz a szombati tüntetés sztárfelszólalója

2018.04.19. 18:41

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Gyetvai Viktor diáktüntető, Homonnay Gergely, Gulyás Balázs, és Unyatyinszky György, a Magyar Nemzet Békemeneten bántalmazott munkatársa fog felszólalni a szombat esti ellenzéki tüntetésen.

A Mi vagyunk a többség csoport szerint a választás tisztaságát rengeteg dolog sértette, a legfontosabb problémának azonban most a Fidesz közpénzből épített pártmédiáját, a sajtó szabadságának korlátozását tartják. Ezért választották helyszínnek a Szabad sajtó útját. Fontos szerintük továbbá, hogy az ügyészség a fideszes bűnözőket is üldözze, az ellenzéki pártok pedig ne egymást támadják, hanem koordináljanak a Fidesszel szemben, közölték.

Gulyás Balázs a szervezők részéről lapunknak elmondta, hogy ismét meg szeretnék mutatni a békés tömeg erejét, mint a legutóbbi, múlt szombati demonstráción. A tüntetést bejelentették, a rendőrségi egyeztetés is megtörtént.

Hozzátette: a Kossuth téren lesz a gyülekező, és szombat délután 6-fél 7 körül indulnak el a Szabad sajtó útja felé az Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Kiskörút - Kossuth Lajos utca útvonalon. A színpadot a Belvárosi Plébániatemplom mellett állítják fel a híd lábánál, ott lesznek a beszédek.

Gulyás közölte, hogy fél 8-8 órára tervezik az érkezést, és a beszédek megkezdését. A beszédek nem lesznek hosszabbak, mint a múlt heti tüntetésen. A szervezők hívták a pártokat is, hogy zászlóval vegyenek részt a megmozduláson, több vissza is jelzett, hogy mennek. A résztvevők bármilyen szimbólummal érkezhetnek (kivéve az önkényuralmi jelképeket), de a szervezők kérik, hogy aki tud, vigyen magával nemzeti zászlót és/vagy uniós zászlót.