Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Patyi András: Úgy vonulok be a történelembe, mint a bírságkirály

2018.04.19. 11:36

Az RTL Klub végig forgatott a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) azon ülésén, amelyen 3,45 millió forintra bírságolták meg a TV2-t, amiért híradósai nyíltan Orbán Viktor mellett kampányoltak. 

A csatorna felvételeiből a Hvg.hu kiszúrta, hogy az NVB elnöke, aki nagyon sajnálja, hogy az általa vezetett bizottság megbüntette Orbánt, nem annyira akarta megbírságolni Andy Vajna tévéjét. 

Az NVB-ben 11-en gondolták úgy, hogy Marsi Anikóék Orbán-kampánya sérti a kiegyensúlyozott tájékoztatást, 8-an gondolták, hogy nem volt vele gond. Többek között Patyi András is. 

Az elnök végül kihirdette, hogy javaslata ellenére elmarasztalják a TV2-t, de egy ellenzéki delegáltnak kellett figyelemeztetnie, hogy „mi lesz a bírsággal”. Patyi erre annyit mondott, hogy 

tőlem bírságolhatunk, úgy vonulok be a történelembe, mint a bírságkirály. 

Érdekes, hogy Patyi magát talán némi rosszízű cinizmussal bírságkirálynak nevezte. Orbán Viktor szerint ugyanis nem bírságkirály, hanem bírságbajnok