Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem érdemes autóba ülni a hétvégén Budapesten

2018.04.20. 17:12
Két tömegrendezvény, a szombati tüntetés és a vasárnapi biciklis felvonulás, miatt jelentősen változik a közlekedés Budapest belvárosában.

Április 21-én, szombaton, újabb tüntetésre készülnek az ellenzékiek, ezért a demonstráció miatt ismét forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest belvárosában.

A BKK péntek délutáni közleménye szerint szombaton lezárják a forgalom elől:

  • reggel 6 órától az esti órákig a Szabad sajtó út belső forgalmi sávjait, ezért irányonként egy-egy sávon haladhat csak a forgalom;
  • várhatóan 18:30-tól 19:30-ig a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút útvonalat;
  • majd várhatóan 21:30-ig a Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó út – Erzsébet híd útvonalat.

Mivel a forgalomkorlátozások érintik a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 100E, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133E és a 178-as busz, továbbá a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz útvonalát, ezért a BKK azt kéri, hogy aki a délutáni és esti órákban a városban közlekedik, tájékozódjon az aktuális közlekedési helyzetről a BKK Facebook-oldalán vagy a BKK Infón.

Vasárnap a bicikliseké a belváros

Vasárnap délután az I Bike Budapest biciklis felvonulás miatt lesznek forgalmi változások. A Tabántól induló és a Városligetben véget érő rendezvény ideje alatt több tömegközlekedési járat útvonala módosul majd, hiszen lezárják többek között a Krisztina körutat, a Lánchidat, a Budai alsó rakpartot és az Andrássy utat is. Az Andrássy utat egyébként már vasárnap délelőtt lezárják a forgalom elől a Budapesti Tavaszi Fesztivál promenádja miatt.

A BKK tájékoztatása szerint 15 órától 18 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a forgalom elől a Tabán–Krisztina körút–Erzsébet híd–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart–Népfürdő utca–Árpád híd–Margit sziget központi út–Margit híd–Árpád fejedelem útja–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút–Lánchíd–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Olof Palme sétány–Zichy Mihály út–Városliget útvonalat. A lezárt útszakaszokat a kerékpárosok elhaladása után folyamatosan adják vissza a forgalomnak.

A felvonulás miatt több járat útvonala változik. A biciklisek elhaladásakor néhány perces korlátozásra kell számítani a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 19-es, a 41-es villamossal, a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 78-as trolival, az M3-as metrópótlóval, valamint a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 109-es, a 115-ös és a 230-as busszal utazóknak. A többi változásról a BKK oldalán lehet részletesen olvasni.

A BKK az autósoknak azt javasolja, hogy érdemesebb inkább tömegközlekedéssel megközelíteni a belvárost. Aki mégis kocsiba ül, azt pedig arra kérik:

fokozott figyelemmel és türelemmel vezessen.