Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ragyogó időnk lesz a hétvégén

2018.04.20. 12:39 Módosítva: 2018-04-20 12:50:40

A héten végig kitart a napos idő, legfeljebb vasárnap északon és a nyugati határ mentén alakulhat ki egy-egy frissítő zápor - írja az Időkép előrejelzése.

Szombaton országszerte zavartalanul fog sütni a nap, maximum csak késő délután nyugati tájaink fölé sodródhatnak fátyolfelhők. Északnyugaton, északon kissé megélénkülhet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban hűvös lesz, az Alföld és az Északi-középhegység mélyebben fekvő részen 5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben azonban gyorsan melegszik a levegő, délután 22-27 fok várható.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, de délutántól északon és a nyugati határ mentén már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A friss reggelt követően napközben 22 és 27 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőtől már több lesz fölöttünk a felhő, és záporok, zivatarok is több helyen kialakulhatnak, feltámad a szél. A hét első napján még kora nyárias értékek valószínűek, keddtől azonban néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Az Időkép webkamerái szerint már voltak, akik csütörtökön fürödtek a 14 fokos Balatonban: