Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Sértésnek vette a mutogatást az apa, üldözőbe vette a másik autóst

2018.04.20. 10:46

Eger egyik forgalmas közútján történt konfliktus miatt rongált meg egy kocsit két férfi, a Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt ellenük.

Az első rendű vádlott 2017. július 11-én Egerben autózott, utasként szállította 20 éves fiát, a másod rendű vádlottat. Megálltak egy zebra előtt, és a négy sávos úton melléjük érkezett a sértett által vezetett autó, amiben szintén ketten ültek. Mialatt a gyalogosok átkeltek a zebrán, a sértett autó utasa a felhúzott ablak mögül telefonálást imitálva mutogatott az apának, amit az sértésnek vett, ezért üldözőbe vette a sértettet.

A kétszer két sávos Kisasszony úton azután a záróvonalat átlépve, a szemközti sávban 100 métert haladva szabálytalanul megelőzte a másik kocsit, majd elé vágott úgy, hogy annak vezetője vészfékezéssel tudta csak elkerülni az ütközést. A vádlottak ekkor kiugrottak az út közepén megállított autójukból, odamentek a sértetthez, aki próbált tolatni, de nem sikerült neki.

Az apa rugdosni kezdte a kocsijukat, közben a lehúzott ablakon át ököllel megpróbálta fejen ütni az utast, aki korábban bemutatott neki. A fia ezalatt a jobb hátsó ajtót rugdosta, majd a dísztárcsát is leszakította az egyik kerékről, a kocsiban több mint félmillió forint kár keletkezett.

Amikor a vádlottak már távoztak volna a helyszínről, a sértett elállta az útjukat, hogy telefonnal fényképet készítsen támadóiról. Az első rendű vádlott ekkor nagy gázzal elindult felé, de a férfinak sikerült előle felugrani az útpadkára.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat nagyobb kárt okozó rongálással, az I. rendű vádlottat közúti veszélyeztetéssel is vádolja, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, és arra is indítványt tett, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat határozott időre tiltsa el a vezetéstől.  • Vennék
  • Hírek