Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sértésnek vette a mutogatást az apa, üldözőbe vette a másik autóst

2018.04.20. 10:46

Eger egyik forgalmas közútján történt konfliktus miatt rongált meg egy kocsit két férfi, a Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt ellenük.

Az első rendű vádlott 2017. július 11-én Egerben autózott, utasként szállította 20 éves fiát, a másod rendű vádlottat. Megálltak egy zebra előtt, és a négy sávos úton melléjük érkezett a sértett által vezetett autó, amiben szintén ketten ültek. Mialatt a gyalogosok átkeltek a zebrán, a sértett autó utasa a felhúzott ablak mögül telefonálást imitálva mutogatott az apának, amit az sértésnek vett, ezért üldözőbe vette a sértettet.

A kétszer két sávos Kisasszony úton azután a záróvonalat átlépve, a szemközti sávban 100 métert haladva szabálytalanul megelőzte a másik kocsit, majd elé vágott úgy, hogy annak vezetője vészfékezéssel tudta csak elkerülni az ütközést. A vádlottak ekkor kiugrottak az út közepén megállított autójukból, odamentek a sértetthez, aki próbált tolatni, de nem sikerült neki.

Az apa rugdosni kezdte a kocsijukat, közben a lehúzott ablakon át ököllel megpróbálta fejen ütni az utast, aki korábban bemutatott neki. A fia ezalatt a jobb hátsó ajtót rugdosta, majd a dísztárcsát is leszakította az egyik kerékről, a kocsiban több mint félmillió forint kár keletkezett.

Amikor a vádlottak már távoztak volna a helyszínről, a sértett elállta az útjukat, hogy telefonnal fényképet készítsen támadóiról. Az első rendű vádlott ekkor nagy gázzal elindult felé, de a férfinak sikerült előle felugrani az útpadkára.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat nagyobb kárt okozó rongálással, az I. rendű vádlottat közúti veszélyeztetéssel is vádolja, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, és arra is indítványt tett, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat határozott időre tiltsa el a vezetéstől.